Kot je pozno sinoči pročala Slovenska tiskovna agencija (STA), se je Programski svet RTV Slovenija, ki se je včeraj sestal na zadnji seji v tem mandatu, seznanil s pojasnili vodstva zavoda o oddaji Tarča.

Spomnimo: gre za domnevno sporno oddajo, v kateri je bil gost nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Po mnenju dela javnosti je bil namreč način vodenja oddaje neprimeren. V vodstvu zavoda so včeraj znova poudarili, da so voditeljico Eriko Žnidaršič in ekipo oddaje jasno podprli.

Po besedah v. d. direktorja TV Slovenija Valentina Areha verjamejo, da je oddaja, predvajana 6. januarja, temeljila na verodostojnih podatkih in dokazih. Če lahko kdo dokaže nasprotno, mu ostanejo pravna sredstva, kot sta zahteva po popravku ali tožba, je- po navedbah STA- še spomnil Areh.

Komisija sveta za informativne programe pa je nasprotno včeraj sklenila nadaljevati razpravo o oddaji. A bo do tega prišlo šele, ko bo prejela poročilo nove varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Marice Uršič Zupan o njej.

(mbo)