Po več kot dveh mesecih Avstriji v ponedeljek odpravlja zaprtje javnega življenja za necepljene proti covidu-19, je danes napovedal kancler Karl Nehammer, poročajo svetovni mediji. Ugotavljajo namreč, da- tako kot drugod po Evropi- trenutno ni grožnje preobremenitve intenzivnih enot.

Necepljeni sicer ostajajo v javnem življenju precej omejeni, saj na skoraj vseh področjih še naprej ostaja v veljavi pogoj prebolelosti ali cepljenja, vključno s trgovinami z nenujnimi potrebščinami. Bodo pa lahko necepljeni od ponedeljka svoje domove zapuščali tudi brez nujnega razloga, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Tudi gostinski obrati v državi se bodo morali še naprej zapirati ob 22. uri.

Novi koronavirus se sicer v Avstriji še naprej hitro širi. V zadnjih 24 urah so potrdili nekaj več kot 34.000 okužb, prvič doslej več kot 30.000. Pristojni pričakujejo, da bo v naslednjih dveh tednih število okužb na dnevni ravni doseglo 40.000.

Klemen Bauer- spletni junak regije.

Medtem je slovenski biatlonec in olimpijec Klemen Bauer ki bo zaradi zavrnitve cepljenja izpustil olimpijske igre v Pekingu, zavzel naslovnice nekaterih medijev in postal spletni junak regije.

Spomnimo: Bauer- ki je bil na OI doslej najvišje na četrtem mestu, je pa tudi nosilec srebra štafetne ekipne tekme na SP leta 2012– je ob odločitvi zapisal, da je bila ta ena najtežjih v njegovi karieri.

“Vedno pozorno spremljam, kaj se dogaja z mojim telesom med treningi, tekmovanji in drugimi stresnimi aktivnostmi. Zelo zaupam v svoj imunski sistem in verjamem v naravno odpornost. Nisem pripravljen da brez posebne potrebe posegam v moje telo,” je še zapisal Bauer.

(mbo)