Bogovič: Povežimo Slovenijo je odgovor na razmere v slovenskem političnem prostoru

Prepričani smo, da gibanje Povežimo Slovenijo predstavlja odgovor na razmere v slovenskem političnem prostoru, je ob srečanju, ki so ga pripravili v Nemški vasi pri Krškem, poudaril evropski poslanec in podpredsednik SLS Franc Bogovič. Temu so pritrdili tudi drugi sogovorniki in dodali, da želijo preseči slovensko delitev na dva politična pola.

Ker je slovenski politični prostor vse preveč razdeljen in se iz volitev v volitve polarizira, menijo, da je nujno, da zgradijo most na politični sredini, je dejal Bogovič.

Predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je opozoril, da je cilj gibanja, da pod dežnikom znaka Povežimo Slovenijo povežejo bolestno razdeljen slovenski politični prostor na leve in desne.

Predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna pa je dodal, da se z gibanjem Povežimo Slovenijo vračajo k raznobarvnosti Demosa, je sinoči še poročala Slovenska tiskovna agencija (STA) .

Danes na političnem parketu: bitka za (lažno?) politično sredino, tretji del.

Golob na današnjem kongresu po mandat za prevzem stranke Z.Dej

Na današnjem kongresu stranke Z.Dej bodo izvolili novo vodstvo. Kandidat za predsednika je nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob. Sam je to potrdil v ponedeljek, ko je povedal tudi, da je že član stranke. Podrobnosti svojega programa sicer za zdaj še ni razkril.

Je pa med ključnimi vrednotami, za katere se zavzema, v teh dneh izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I, danes prenaša STA.

Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. Pri tem je izpostavil vlaganje v prave stvari. Kot potrebno usmeritev delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi.

(mbo)