Stranka se imenuje “Gibanje svoboda”.

“Verjamem, da bo ekipa v naslednjih dnevih in tednih še zrasla, ker se ljudje pridružujejo dnevno,” je ob ustanoviti dejal Golob.

Kot poročajo slovenskim MSM, je v prvi izjavi po izvolitvi za predsednika Robert Golob dejal, da so namenoma uporabili izraz, ki se mu reče gibanje, “ker želimo pokazati, da nismo navadna ali klasična stranka, da smo drugačni.”

Na kongresu, na katerem je torej stranka Z.dej dobila novega predsednika in tudi ime, je bila izvoljena tudi ožja ekipa vodstva stranke. Za podpredsednico je bila izbrana Urška Klakočar Zupančič, za sekretarja stranke pa Matej Arčon. Za predsednico sveta stranke, še poroča MMC RTV Slovenija, pa bo po napovedih Goloba imenovana Mirta Koželj.

Politični nasprotniki so se Goloba že lotili s pomenljivimi fotomontažami.

Pred izbiranjem novega vodstva je Jure Leben, ki je stranko vodil od njenega nastanka maja lani, podal odstopno izjavo. Poleg podnebne agende se bomo zavzemali za spoštovanje, svobodo, demokracijo in za ponovno vzpostavitev vladavine prava, napovedujejo iz stranke, njihova prva naloga pa bo pripraviti predlog ekipe, “ki bo nastopala v prvi fronti 24. aprila”.

Janša Goloba pozicionira k Jankoviću. Gre v bistvu za revanšizem?

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), pa je premier in predsednik največje vladne stranke SDS Janez Janša danes ob robu obiska vlade v Posavju komentiral tudi vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I v politiko. Med drugim je ocenil, da gre bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Sicer pa bodo vse povedali volivci, je pristavil.

Janša v svoji izjavi za medije- predvidljivo in pričakovano-
igra na karto teorije zarote (in) globoke države.

Kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu državnega zbora, so z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro, je še dodal Janša.

Kar se tiče Goloba, gre po njegovem mnenju bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Potem ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici, je orisal. Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo, je še dodal Janša, poroča STA.

(mbo)