Anglija in Danska: sproščanje in ukinjanje vseh ukrepov za omejitev koronavirusa

Kot je bilo napovedano, so kljub visokemu številu okuženih s koronavirusom v Angliji danes sprostili skoraj vse ukrepe za zajezitev pandemije. V večini notranjih prostorov tako niso več obvezne maske, na večjih prireditvah in v klubih pa jim ni več treba preverjati covidnega potrdila. Odpravili so tudi priporočilo dela od doma.

Še naprej pa so maske obvezne na vlakih in avtobusih v prestolnici London, tudi v nekaterih trgovinah še naprej pozivajo k nošenju mask. Med drugim se sproščajo tudi omejitve pri vstopu v Anglijo. Od 11. februarja naprej cepljenim proti covidu-19 ne bo treba več opraviti testa ob prihodu.

V Londonu upajo na čimprejšnjo oživitev turizma.

Danska še bolj drastično: odprava skoraj vseh omejitev

Danska bo kot prva članica EU kljub rekordnim okužbam s koronavirusom s 1. februarjem prihodnji teden odpravila skoraj vse omejitvene ukrepe. Dancem prav tako ne bo treba več nositi mask, na večini krajev pa tudi ne kazati potrdil o cepljenju.

Predčasno ne bo treba več zapirati niti barov in restavracij.

Pri tem vlada računa, da bo pri spopadu z blažjo različico omikron pomagala visoka stopnja precepljenosti v državi. Na Danskem je namreč cepljenih več kot 80 odstotkov vseh prebivalcev, polovica pa je že prejela poživitveni odmerek.

Kljub velikemu številu okužb prevladujoča različica omikron na Danskem števila bolnikov na enotah intenzivne nege in na respiratorjih ni povečala.

Obvezno testiranje bo- odvisno od cepilnega statusa- za nekatere še naprej veljalo ob vstopu v državo. Testiranje in drugi ukrepi ne bodo obvezni, bodo pa še vedno priporočljivi.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: