Dravska kolesarska pot v Mariboru: novo sprenevedanje lokalnega časnika (domnevno) pod kontrolo stranke SD?

Lokalni časnik Večer v kratki vesti omenja lokacijo prve faze ureditve Dravske kolesarske poti, a ne omenja zakaj prav ta(m)

Ali gre v osnovi za agencijsko vest, je v tem primeru manj bistveno, a pri Večeru poročajo, da je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila 1,8 milijona evrov evropskih sredstev za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru. Projekt bo sofinanciran še z okoli pol milijona državnih sredstev, še zapišejo.

Območje, ki naj bi ga zajela obnova.

Manever subliminalne propagande?

Potem v članek dodajo dominantno slikovno prilogo, pod fotografijo pa zapišejo “Kolesarsko pot ob Dravi bodo uredili v več fazah: prva bo zajela odsek med Glavnim in dvoetažnim mostom.

Šele v nadaljevanju besedila se dotaknejo jedra ( porajajoče se) težave: “Gre za ureditev okoli kilometer dolge poti na desnem nabrežju med načrtovano novo brvjo Lent-Tabor ob Glavnem mostu in dvoetažnim mostom. Celoten projekt zajema ureditev kolesarske povezave med Adamičevim naseljem na Studencih do dvoetažnega mostu, ki predstavlja del mednarodne kolesarske povezave med Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.”

“Sašopis” in naveza SD- MOM

Očitno je, da so se pri Večeru, ki naj bi ga popolnoma nadziral gradbeniški lobi blizu stranki SD, vsaj pri tej objavi načrtno izognili problematiziranju projekta, ki ga širša (ne pa zgolj kritična) javnost dojema kot “le še en Arsenovićev projekt”! Namesto tega so šli pri “Sašopisu”, kot lokalna javnost še porogljivo opredeljuje lokalni časnik, po poti povzemanja (agencijske) vesti in jo pripeljali k nerazburljivemu zaključku.

“S tokratno odobritvijo evropskega sofinanciranja se torej nadaljujejo pomembni koraki na poti do celovite ureditve Dravske promenade,” so povzeli zapis vladne službe, ki je lani odobrila tudi evropska sredstva za izgradnjo omenjene brvi in domnevno novo ureditev Lenta.

“S postopno ureditvijo celotnega območja bo mesto kmalu pridobilo zaokroženo celoto Dravske promenado,” pa zveni piarovski zapis mariborske občine. “Promenade”, če smo že pri tem.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: