Slovenska vlada je danes obravnavala predlog zakona o upravljanju javnega potniškega prometa, ki med drugim predvideva ustanovitev državne družbe za upravljanje javnega potniškega prometa.

Družba bo po predlogu med drugim upravljala z vsemi finančnimi viri, tako državnimi kot lokalnimi, namenjenimi gospodarski javni službi javnega potniškega prometa, ter oddajala storitve gospodarske javne službe medkrajevnega cestnega in železniškega linijskega prevoza.

“..ter oddajala storitve gospodarske javne službe medkrajevnega cestnega in železniškega linijskega prevoza.” Dovolj zgovorno?

Zanimiva in nadvse zgovorna je vladna opredelitev ciljev bodoče družbe, namenjena širši oz. laični javnosti: “Cilj je izboljšati učinkovitost upravljanja javnega potniškega prometa in povečati število potnikov.”

Nemške železnice po katastrofi znova bolj varne

Danes zvečer pa je upravljalec nemških železnic Deutsche Bahn sporočil, da je popravljenih okoli 80 odstotkov železniških tirov, ki so bili poškodovani v času hudih poplav konec junija in v začetku julija lani. Preostalih 20 odstotkov se bo, žal, lahko ponovno začelo uporabljati šele čez nekaj let, so sporočili iz družbe.

Škoda, ki so jo poletne poplave leta 2021 povzročile na infrastrukturi, je najhujša v povojnem obdobju v Nemčiji, je dejal Ronald Pofalla iz Deutsche Bahna.

Kot prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), je stroške popravil ocenil na več sto milijonov evrov. Takoj po poplavah so v družbi sicer ocenili, da bodo ti predvidoma znašali 1,3 milijarde evrov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Kar dvajset odstotkov prog bo v Nemčiji uporabnih šele čez nekaj let.

Zaradi obsežnih gradbenih in drugih nujnih del je bilo potrebno zmanjšati obseg storitev, je še priznal Pofalla, spomin na to, kako je vse skupaj izgledalo, pa si lahko osvežite tudi s klikom na sledečo povezavo https://www.youtube.com/watch?v=wVytmvp0JMI.

(mbo)