Na spletnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter obznanjeno nadaljevanje šova, ki ga uprizarjajo interesni krogi tako imenovane levice in tako imenovane desnice.

Državljani z nekaj sto evri prihodka medtem prejemajo položnice za ogrevanja, s prav tako nekaj sto evri visokimi zneski. Pač v razmislek!

Sinoči okrog 20. ure je neka uporabnica omrežja Twitter vesoljni ZLOveniji obznanila, da poslanec Levice Miha Kordiš na drugem dominantnem spletnem omrežju prodaja majice. Vest sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če Kordiš via Facebook ne bi prodajal enakih majic, kot jo je na zaslišanju pred parlamentarno komisijo nosil davčni svetovalec Rok Snežič, ki ga povezujejo s krogi blizu vladne SDS.

In res je bilo na straneh FB profila Miha Kordiš pred 16 urami ( v času tega zapisa) moč zaslediti objavo, ki se v istem virtualnem prostoru nahaja tudi v soboto dopoldan.

Preden se posvetimo k incidentom nagnjenemu poslancu Levice, zapišimo, da majice prodaja v (bojda) humanitarne namene, izkupiček pa bo namenil Pravni mreži za varstvo demokracije.

Levica, Kordiš in “zahteve ljudskih množic”

Tako je zapisal omenjeni poslanec: “Na zahtevo in hotenje ljudskih množic: banana majice in puloverji za vse, ne le za peščico! Naroči svoje! 🍌🍌🍌 Piši na 📧 banana.majice@gmail.com 📧, pripiši ime in priimek, število majic in / ali puloverjev ter velikost (XS, S, M, L, XL, XXL).”

Kordiš potem navaja, da so “naročila odprta” do naslednjega petka (4.2.), število kosov pa, da je omejeno. “Majice in puloverje dvigneš osebno kak teden dni po zaključku zbiranja naročil. Podrobnosti in račun prejmeš, ko se oglasiš na gornji elektronski naslov. 👉,” nas poduči.

Kordišev kontekst

Kordiš brez okolišanja in neposredno izpostavi tudi kontekst, kot ga dojema. “Včeraj se je v parlamentu celi državi posmehoval prijatelj in zaporniški cimer Janeza Janše, goljuf in davčni dolžnik Rok Snežič z mojo (zahvaljujoč trobilom skrajne desnice ikonično) najstniško fotografijo na majici in maski.

Ker ga vlada ščiti, ga FURS pusti pri miru, policija tudi. Namesto kriminala s pendreki, solzivcem, položnicami in odvetniki preganjajo posameznike, ki nanj opozarjajo.Sočasno z norčevanjem Snežiča iz države in ljudi se mi je vsulo povpraševanja, kje se tako majico lahko dobi. Evo odgovora.

Zaslužek iz majic in puloverjev bo šel za žrtve nasilja SDS in njihove sodne stroške pri Pravna mreža za varstvo demokracije. Cena ene majice je 15 evrov, cena puloverja pa 30 evrov. 👈

Ker Janez in prijatelji humorja ne zmorejo obrniti v zaigrano užaljenost ali izmišljene grožnje, posmeha ne prenesejo. 24. aprila gremo na volitve, da rešimo državo in jih odstavimo. Do takrat so tu majice in puloverji za trolanje oblasti. (Priloženi grafiki sta simbolični, saj ne vemo točno, kakšne majice so, dokler ne pridejo iz tiska. Ampak s takim motivom roba slaba ne bo 😂)”

(mbo)