Dele vzhodne obale ZDA je včeraj prizadela snežna nevihta, ki je povzročala nevšečnosti v prometu, več tisoč gospodinjstev pa je ostalo brez elektrike. Pet zveznih držav je nekaj ur pred nevihto razglasilo izredne razmere, poročanje svetovnih medijev prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Nevihta je s seboj prinesla močno sneženje, poplavljanje obale in nevihtne razmere. Na uro je zapadlo od osem do deset centimetrov snega, zaradi česar so imeli težave tudi s sprotnim čiščenjem cestišč.

Ponekod v Massachusettsu so namerili do 75 centimetrov svežega snega, prebivalcem pa so svetovali, naj ostanejo doma. Do včeraj zvečer je bilo v Massachusettsu brez elektrike še vedno več kot 80.000 odjemalcev.

Prodor hladnega arktičnega zraka se bo selil naprej proti jugu. Na Floridi bi lahko vreme predstavljalo težavo za kmete. Vremenoslovci pravijo, da so zaradi napovedi in napovedi nizkih temperatur na Floridi zelo zaskrbljeni zaradi obsega pridelka agrumov. Floridi grozi ledeni val brez primere: “Tako mrzlo bo, da bodo legvani padali z dreves!” so zapisali mediji. Temperature bi lahko na nekaterih območjih padle na najnižjo točko v več kot 80 letih.

Zaradi nevihte so ta konec tedna odpovedali že skoraj 6000 poletov, vremenske razmere pa naj bi se izboljšale že danes, najkasneje jutri.

(mbo)