Nova tiha zmaga: v Avstriji konec zaprtja družbe za necepljene proti covidu-19

V Avstriji se je danes za necepljene končalo zaprtje družbe, ki je veljalo od decembra, poročajo svetovni mediji. Osebe, ki niso cepljene proti covidu-19, se sedaj smejo prosto gibati zunaj, ne da bi jim grozila kazen. Sicer je v Avstriji še naprej za obisk večine javnih prostorov nujen pogoj PC.

Medtem so v državi tudi v pričakovanju sprejetja zakona o obveznem cepljenju proti covidu-19. Predvidoma v četrtek bi ga lahko sprejel zgornji dom parlamenta, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Približno teden pred uvedbo zakona v državi v celoti ni cepljenih še okoli 20 odstotkov ljudi. Pri čemer je 83 odstotkov odraslih prejelo najmanj en odmerek. Samo v zadnjih dveh tednih se je prvič cepilo okoli 85.000 ljudi. Najslabšo stopnjo precepljenosti imajo na avstrijskem Koroškem, kjer ima 78 odstotkov odraslih veljavno potrdilo o cepljenju, najboljšo na Gradiščanskem, kjer je cepljenih 86 odstotkov.

Fotografija je simbolna. (Photo by cottonbro on Pexels.com)

Novi koronavirus se sicer v Avstriji še naprej hitro širi. V prihodnjih dveh tednih naj bi število okužb na dnevni ravni doseglo 40.000, je konec minulega tedna napovedal avstrijski kancler Nehammer, poroča MMC RTV Slovenija.

Obvezno cepljenje ne bo veljalo za nosečnice, tiste, ki se ne smejo cepiti zaradi zdravstvenih razlogov, in za prebolevnike po covidu-19 šest mesecev po preboleli bolezni, kot je navsezadnje v veljavi skorajda povsod po Evropi.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: