Kot poročanje svetovnih medijev povzema Slovenska tiskovna agencija (STA), sta bila danes zgodaj zjutraj med nadzorom prometa na zahodu Nemčije ustreljena policistka in policist. Oba sta umrla.

V nemškem kraju Kusel v zvezni deželi Porenje-Pfalško sta bila na rutinski patrulji, ko sta poklicala okrepitev, a je ta bila za 24-letnico in njenega 29-letnega kolega prepozna. Ostale okoliščine dogodka še niso znane.

Do streljanja je prišlo na podeželski cesti okoli 4.20. Cesta je bila nato popolnoma zaprta v obe smeri. Po navedbah policijskega sindikata je 24-letnica še vedno študirala na policijski akademiji.

Domnevni storilec ali storilci so pobegnili neznano kam in jih policija, ki je na kraju kaznivega dejanja zavarovala dokaze, intenzivno išče. Ob tem so izdali opozorilo, da naj bi bil vsaj eden od domnevnih storilec oborožen. Policija trenutno še nima informacij o opisu storilcev ali vozilo, ki naj bi ga uporabili.

Fotografija je simbolna.

“Apeliramo na vse voznike, naj v vozila ne sprejemajo štoparjev in opozarjamo, da je vsaj eden od osumljencev oborožen,” so po navajanju nemških medijev medtem sporočili s policije iz Kaiserslauterna.

Storilce iščejo v širokem krogu po kraju dogodka, akcija pa vključuje tudi zvezno pokrajino Posarje, ki se nahaja v bližini.

Dnevnik Bild poroča, da so v prtljažniku avtomobila, ki ga je ustavila policija, našli ubito divjad našli vendar te informacije niso potrjene. Krivolov bi tako lahko bil razlog za napad.

Politiki iz več poslanskih klubov v parlamentu Porenje-Pfalz so izrazili šok nad umorom mladih policistov.

(mbo)