(novica s komentarjem)

Avstrijski podjetniki se soočajo z velikim pomanjkanjem ustrezne delovne sile. Kar 83 odstotkov jih poroča, da odsotnost kvalificiranega kadra zanje predstavlja največjo grožnjo za njihovo preživetje, je razvidno iz ta teden na Dunaju objavljene študije Ernst & Young Österreich, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Problem pomanjkanja delovne sile se je med pandemijo covida-19 še poslabšal, je dejal Erich Lehner iz avstrijske podružnice Ernst & Young, ki je opravila raziskavo med več kot 600 avstrijskimi podjetji. Kot je razvidno iz poročila, to tudi ovira okrevanje avstrijskega gospodarstva po zdravstveni krizi.

Med sektorje, kjer je najhuje, sodi tudi gradbeništvo.

Težave imajo delodajalci v vseh avstrijskih zveznih deželah, najhuje pa je v sektorjih turizma, logistike, gradbeništva in energetike. Da težav z iskanjem kvalificirane delovne sile ne občuti, sta dejala le dva odstotka anketiranih podjetnikov.

Ob tem nam preostane le, da se ob tem očitnem deficitu vprašamo, kaj je potem z migranti?! Mar nam njihovega prihoda niso prezentirali (tudi) kot nujne gospodarske potrebe?

(mbo)