Štajerska avtocesta je bil sinoči na odseku med Blagovico in Trojanami v smeri Maribora zaradi prometne nesreče v predoru Podmilj znova zaprta. Tudi poročilo Policijske uprave Ljubljana je bilo malodane enako: huje poškodovanih ni bilo, so pa tokrat za STA dodali, da je nesrečo povzročil voznik, ki ni ustavljal na znake policistov. Policija naj bi več informacij o nesreči predvidoma posredovala danes.

Obvoz je bil v obeh primerih speljan preko izvozov oz. priključkov Blagovica-Trojane, je objavil prometnoinformacijski center za državne ceste.

Štajerska avtocesta je bila torej na delu prek Trojan v smeri proti Mariboru včeraj zaprta kar dvakrat. Že dopoldne, nekaj po 10. uri, je v predoru Trojane verižno trčilo pet osebnih vozil, nastala pa je materialna škoda na vozilih. Avtocesta je bila zaprta okoli dve uri.

Previdnost na cestah ne bo odveč niti danes, saj zaradi prihajajočega praznika ponovno pričakujejo povečan promet v smeri proti slovenski obali in mejnih prehodov s Hrvaško.

Spomnimo: jutri, v ponedeljek, je pouka (in marsikje tudi dela) prost dan, zato so ga mnogi v povezavi s torkovim Prešernovim dnem izkoristili za ti. podaljšani vikend oz. mini-počitnice.

(mbo)