Štafetne šprinterske dirke bodo zaradi izjemno hladnega vremena na sporedu prej.

Napovedana zelo nizka temperatura za sredo je organizatorje prisilila, da so začetek šprinterskih štafetnih smučarskih tekmovanj v smučarskih tekih v moški in ženski konkurenci prestavili za uro in 45 minut prej, kot je bil predhodno določen datum.

Tako se bodo polfinalne tekme za tekače začele ob 8.15 po srednjeevropskem času, tekači pa se bodo za uvrstitev v finale borili uro pozneje. Finale v ženski konkurenci je torej po novem sporedu ob 10.15, v moški konkurenci pa ob 10.45.

Iz istega razloga je bilo na zgodnejši termin v torkovem programu prestavljeno že štafetno tekmovanje v biatlonu in sicer dve uri in pol pred predhodno predvidenim začetkom.

Kar je samo nadaljevanje malodane neverjetne zgodbe ekipnega tekmovanja v smučarskih skokih, ki je potekalo v ponedeljek zvečer v polarnih razmerah, saj se je temperatura spustila pod -20 stopinj Celzija, a so ga lahko izvedli, ker za skakalce veljajo drugačna pravila kot za biatlon in tekaška tekmovanja.

Kitajska, Zhangjiakou. Zimske olimpijske igre. Smucarski skoki, ekipno. Podelitev medalj.
( Foto: Anže Malovrh/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1114288)

In prav za to disciplino so danes ob 12:35 v Pekingu slovesno podelili medalje za reprezentance Avstrije, Slovenije in Nemčije. Kot je znano, so olimpijski prvaki postali avstrijski skakalci, nemškim pa je pripadel bron. Slovensko moštveno srebro je že sedma slovenska medalja v Pekingu, več kot polovico pa so jih osvojili prav smučarji skakalci, ki so s štirimi medaljami tudi najuspešnejša država v programu smučarskih skokov.

(mbo)