Kot prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), je v Jonskem morju blizu otoka Krf na trajektu Euroferry Olympia davi izbruhnil požar. Kot je še sporočila grška obalna straža, je slednji plul med Grčijo in Italijo, vsi potniki pa so na varnem.

Vzrok požara še ni znan, na trajektu pa je bilo 237 potnikov in 51 članov posadke, je za grški radio Skai povedal državni sekretar za trgovsko mornarico Kostas Kacafados.

Omenjeni trajekt, ki pluje pod italijansko zastavo, je izplul iz Igumenice, največjega pristanišča v zahodni Grčiji, namenjen pa je bil proti italijanskemu pristanišču Brindisi, oddaljenem približno devet ur plovbe. Policija je še sporočila, da so na pomoč potnikom poslali tri vlačilce in tri patruljne čolne.

Fotografija, ki jo je objavila portugalska mornarica.
Bo blizu portugalske obale zgorelo 2500 avtomobilov, od tega kar 1100 Porschejev?

90 navtičnih milj jugozahodno od portugalskih Azorov pa je zagorela dvesto metrov dolga Felicity Ace, so sporočili iz portugalske mornarice. Ladja je zagorela v sredo, iz Emdena v Nemčiji v Davisville na Rhode Islandu pa prevaža luksuzne avtomobile.

Požar, ki se je na ladji hitro razširil, je 22-člansko prisilil posadko v beg. Slednjo so rešili in odpeljali v lokalni hotel, reševanje pa je koordiniral Center za koordinacijo iskanja in reševanja na morju.

Po poročanju The New York Timesa je na krovu okoli 4000 avtomobilov, od tega 1100 Porschejev in 189 Bentleyjev. Ostalih 2711 avtomobilov je treba še identificirati – čeprav vsi avtomobili na krovu pripadajo koncern Volkswagen, kar pomeni, da bi lahko bili med njimi tudi tisti znamk Audi, Lamborghini in Bugatti.

Časnik navaja besede Matta Faraha, avtomobilskega navdušenca in urednika revije The Smoking Tire, ki je od avgusta čakal na svoj Porsche Boxster Spyder iz leta 2022 z maloprodajno ceno približno 123.000 dolarjev in je za časnik potrdil, da avto zdaj gori sredi oceana, po čemer sklepajo, da so na ladji avtomobili enakega cenovnega razreda.

(mbo)