Reševalci so z italijanskega trajekta Euroferry Olympia v Jonskem morju blizu otoka Krf, na katerem že dva dni divja požar, danes rešili voznika tovornjaka. Od okoli 300 potnikov in članov posadke sicer še vedno pogrešajo 11 ljudi, je sporočil grški minister za pomorstvo Janis Plakiotakis, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Glede na to, da je omenjenemu moškemu na trajektu uspelo preživeti kljub ognju, ostajata optimizem in upanje, da bomo našli žive tudi preostale pogrešane, je v pogovoru za televizijo Skai menil minister. Med 11 pogrešanimi jih sicer sedem prihaja iz Bolgarije, trije iz Grčije in eden iz Turčije.

Svojci pogrešanih ladjarju oporekajo varnost in starost.
(Fotografija je simbolična.)

V tujih medijih se je prav tako pojavila novica, da pogrešajo še osebo iz Litve, vendar reševalci tega niso mogli potrditi. Preživelega so sicer danes našli na krmi ladje, ki jo je bližje k obali odvlekel vlačilec, je sporočila grška obalna straža.

Posnetki grške televizije so pokazali moškega, ki se po lestvi spušča s trajekta na vlačilec, privezan nanj. Grški mediji današnjo rešitev enega od njih označujejo kot čudež. Sledila je po tem, ko se je več deset gasilcem davi končno uspelo vkrcati na plovilo.

(mbo)