Ob sproščanju omejitvenih ukrepov tudi spremenjen protokol testiranja; zaradi ukinitve pogoja PCT brez dela kar nekaj študentov

Tudi po sprostitvi omejitvenih ukrepov testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) še vedno ostaja brezplačno tudi za pozitivne na testih za samotestiranje, osebe s simptomi covida-19 in tiste, ki želijo predčasno prekiniti izolacijo.

Proračun bo kril hitre teste tudi za dejavnosti, kjer se to še naprej zahteva, torej v zdravstvu, socialnem varstvu in zaporih, sporoča na vladni spletni strani Ministrstvo za zdravje. V teh dejavnostih je namreč še vedno treba izpolnjevati pogoj PCT.

Z ukinitvijo pogoja PCT bo brez dela ostalo kar nekaj študentov.
Izjema so zaposleni v zdravstvenih domovih, ne pa tudi v bolnišnicah

Izpolnjevanje pogoja PCT je prav tako potrebno tudi za sprejem bolnikov v bolnišnico, ne pa tudi za obisk zdravstvenega doma, je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) pojasnil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar.

Vse potrebne informacije sicer najdete s klikom na sledečo povezavo: Ukinitev in izpolnjevanje PCT pogoja, ukinitev brezplačnega testiranja in ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb |

Za sprejem v bolnišnice je PCT pogoj še vedno potreben.
Študentje brez sedmih bruto evrov na uro, trdi STA

Pričakovano pa bo po sprostitvi omejitvenih ukrepov, s katerim od danes v večini dejavnosti ni več treba izpolnjevati pogoja PCT, brez študentskega dela ostalo kar nekaj študentov, ki so večinoma preverjali izpolnjevanje pogoja PCT.

Za tovrstno delo so študenti prejemali okrog sedem evrov bruto na uro, so za STA navedli v študentskih servisih.

Študente so sicer za preverjanje pogoja PCT najbolj potrebovali v trgovinah in trgovskih centrih, bankah, poštah, na bencinskih servisih in v restavracijah.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: