Putin obvestil Macrona in Scholza, da bo priznal neodvisnost separatističnih regij na vzhodu Ukrajine, voditelja ruskih separatistov Putina že prej pozvala k priznanju neodvisnosti Donecka in Luganska

Ruski predsednik Vladimir Putin bo priznal neodvisnost separatističnih republik na vzhodu Ukrajine, je danes sporočil Kremelj in dodal, da je o svoji odločitvi obvestil nemškega kanclerja Olafa Scholza in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, prenaša poročanje svetovnih medijev Slovenska tiskovna agencija (STA).

Predsednik namerava odlok podpisati v kratkem, so sporočili iz Kremlja. Kot so dodali, sta Macron in Scholz v telefonskih pogovorih s Putinom izrazila razočaranje nad odločitvijo.

Ruski predsednik je voditelja Francije in Nemčije seznanil z rezultati današnjega zasedanja ruskega varnostnega sveta, ki je bilo osredotočeno na aktualne razmere glede Donbasa. K priznanju neodvisnosti je prejšnji teden pozvala ruska duma.

Na poziv ruskega zakonodajnega telesa so se odzvali tako EU kot zveza Nato z opozorili, da bi to bila očitna kršitev sporazumov iz Minska ter kršitev ozemeljske celovitosti in suverenosti Ukrajine.

Voditelja samooklicanih Ljudskih republik Doneck in Lugansk na vzhodu Ukrajine sta danes ruskega predsednika Vladimirja Putina že pozvala, naj prizna neodvisnost obeh ukrajinskih ozemelj, ki ju nadzorujejo ruski separatisti. Putin je takrat sporočil, da o priznanju neodvisnosti teh separatističnih regij še razmišlja, je popoldne še poročala STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: