Več kot deset letalskih prevoznikov je po besedah ukrajinskega ministra za infrastrukturo Oleksanderja Kubrakova zaradi napetih odnosov z Rusijo začasno odpovedalo redne lete v Ukrajino. Ob tem je minister izpostavil, da ukrajinski koridorji ostajajo odprti in da je zračni promet varen, je popoldne sporočila Slovenska tiskovna agencija (STA).

Za ukinitev letov v Ukrajino se je pred dnevi med prvimi odločila nemška Lufthansa, danes so enako potezo povlekli še v francoskem letalskem prevozniku Air France. Kot so sporočili iz slednjega, bodo z jutrišnjim dnem zaradi previdnosti odpovedali lete na relaciji Pariz-Kijev.

Tedenske lete je odpovedal tudi skandinavski SAS, poroča agencija Reuters. Kdo vse je odpovedal lete, ukrajinski minister ni pojasnil, je pa dodal, da si država prizadeva nadomestiti odpovedane povezave. Ukrajinski UIA je že povečal število letov iz Kijeva do Münchna in Ženeve.

UIA (Ukraine International Airlines) je danes sporočila, da je 13 njenih letal še vedno aktivnih. Letalska družba ima v svoji floti skupno 26 letal, od tega jih je devet prejšnji teden zapustilo državo in se zdaj nahajajo v hangarjih po Evropi. Kar sedem jih je Ukrajino zapustilo 14. februarja, glede na podatke o sledenju, ki jih zagotavlja Flightradar24.

Nesrečni, sestreljeni MH 17.
(foto: By Alan Wilson - Boeing 777-2H6ER '9M-MRD' Malaysian, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26902994)
Letalski mini-eksodus, a brez Ryanaira

Do pravega mini-eksodusa je prišlo po tem, ko sta dve ukrajinski letalski družbi razkrili težave pri zavarovanju nekaterih svojih letov, saj Rusija na ukrajinski meji združuje ogromno vojaških sil, nihče pa si najbrž ne želi ponovitve primera MH 17 (Malaysia Airlines Flight 17), ko so nad Hrabovim pri Donjecku sestrelili Boeing 777-200ER, zaradi česar je umrlo kar 298 ljudi.

Tako Rusija kot Ukrajina sta v ponedeljek namigovali na nova diplomatska prizadevanja, da bi se izognili konfliktu, vendar so iz največje ukrajinske letalska družba sporočili, da so zavarovalnice že ukinile kritje za vsaj nekaj njenih letal na letih znotraj ukrajinskega zračnega prostora.

Vsaj ena zavarovalnica je kasneje zanikala, da bi se letalske družbe umaknile zaradi pomanjkanja kritja. “Še naprej podpiramo številne letalske družbe, ki letijo v regijo,” je dejal Bruce Carman, glavni zavarovalni direktor pri Hive Aero v Londonu.

Obstaja tudi svetla točka, kar pa je treba jemati z rezervo, saj irski zasebni prevoznik Ryanair ni ravno znan samo po dobrem. Kakor koli; največji letalski prevoznik, ki Ukrajino povezuje s preostalo celinsko Evropo, je že prejšnji teden sporočil, da namerava še naprej leteti v državo.

(mbo)