Biden soli pamet Rusiji in svetu, pred nosom pa mu utegnejo okupirati Washington- ta zaradi tovornjakarjev zaprosil za pomoč nacionalno gardo

Glavno mesto ZDA Washington in kongresna policija sta včeraj Pentagon zaprosili, naj odobri napotitev do 800 pripadnikov nacionalne garde na ulice mesta prihodnji teden. Obeta se namreč prihod različnih konvojev tovornjakarjev, ki želijo slediti primeru kanadskih vzornikov in protestirati proti ukrepom za zajezitev covida-19, poročanje svetovnih medijev prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po ZDA se bo ta teden sestavilo več konvojev, ki bodo šli proti prestolnici iz različnih zveznih držav in po različnih cestah. Demokratom naklonjeni mediji predvidevajo, da nameravajo nekateri med njimi povzročati težave pred kongresom, kjer bo bo imel Joe Biden, predsednik ZDA, 1. marca govor o položaju v državi.

Spet drugi nameravajo ostati na obvoznici, v mesto pa bodo prišli ob različnih dneh, še poročajo ameriški mediji. Ameriška policija sicer za razliko od kanadske za ukrepanje ne potrebuje izrednih pooblastil. Nacionalni gardisti bodo neoboroženi in bodo večinoma skrbeli za nemoten promet, sklene STA.

Kaj medtem poročajo ameriški (neodvisni) mediji?

Konvoj se bo pomikal po Interstate 40, pričakujejo na tisoče tovornjakarjev.
Organizator konvoja tovornjakov v ZDA: “Sprejeli smo vse previdnostne ukrepe”

Potem ko je Trudeaujeva vlada nasilno zatrla konvoj svobode v Kanadi, so organizatorji konvoja ameriških tovornjakov dejal, da so sprejeli vse previdnostne ukrepe, da bi se izognili podobnemu ravnanju s strani Bidenove administracije.

“Sprejeli smo vse možne previdnostne ukrepe. Ne vem, kaj bo storila vlada,« je Maureen Steele, ena glavnih organizatork »The People’s Convoy«, včeraj povedala za NTD Capitol Report. “Na naši poti smo delovali z lokalnimi občinami in policijo,” je še dejala. “V ekipi imamo tudi odvetnike, ki skrbijo za skladnost z zakonodajo in da smo- ko se premikamo skoznje- v manjših skupnostih dobrodošli.”

Konvoj naj bi danes, 23. februarja, štartal s stadiona Adelanto v južni Kaliforniji in se usmeril proti vzhodu po medržavni cesti št. 40 (Interstate 40), ki velja za glavno ameriško avtocesto v smeri vzhod-zahod oz. Atlantik- Pacifik in obratno. 
Na območje Washingtona naj bi prispel 5. marca. Tja naj bi tistega dne popoldne prispel še en konvoj, ki svojo pot prične prav tako danes, 23. februarja, a v Pensilvaniji. 

Uradniki Bele hiše so že 10. februarja potrdili, da je Bidenova administracija pozvala kanadsko vlado k uporabi zveznih pooblastil pri odpravi blokad dostopnih točk vzdolž medsebojne meje držav.

Kanadski premier Justin Trudeau se je nato že 14. februarja skliceval na zakon o izrednih razmerah; na tak način je skušal razgnati anti-covid protestnike v Ottawi in drugod po državi. Podpredsednica vlade Chrystia Freeland je nato- povsem v skladu z NWO doktrino- napovedala številne ukrepe zoper slednje; med drugim tudi zamrznitev bančnih računov v proteste vpletenih oseb.

Le dan zatem, 15. februarja, je tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki v odgovoru na vprašanje o napovedanih protestih tovornjakarjev v ZDA, zlasti na območju Washingtona, dejala, da Ministrstvo za domovinsko varnost ocenjuje varnostne učinke konvoja. V izjavi, objavljeni 21. februarja, so nato predstavniki konvoja dejali, da se bo ta sicer končal na območju Washingtona, vendar “NE bo vstopil v DC”.

Kanadski konvoj odmeva v javnosti. (vir: svetovni splet)
Nov ameriški False Flag? Kdo bo poskrbel, da (ne) bodo protesti podobni “kapitolskim dogodkom”?!

Organizator konvoja iz Pennsylvanije, Bob Bolus, je za Epoch Times povedal, da je razlog zaskrbljenosti ravnanje z ljudmi, pa tudi prisotnost nekaterih, ki so bili na Kapitolu med udeleženci shoda “Stop the Steal”, ki je v podporo nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu potekal 6. januarja 2021.

“Iz minulega dogajanja smo se poskušali nekaj naučiti; sodelujemo z odvetniki in finančniki, naša sredstva pa so varno shranjena. Povedano drugače: ni jih mogoče zamrzniti,« je dejal Steele. In za konec dodal tisto najbolj bistveno: “Imamo pravico do zbiranja. Imamo pravico protestirati. V tej državi imamo svobodo govora, čeprav je zatirana. In to je eden od razlogov, zakaj to počnemo. Zdaj bomo videli, kaj se bo zgodilo.”

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: