(novica s komentarjem) 
V soboto, 26. februarja, bo v Kinu Šiška v Ljubljani potekala Konferenca Socialnih demokratov (SD).
Najvišji organ stranke med dvema kongresoma bo obravnaval in potrjeval volilni program SD s končnim naslovom Drugače – Načrt velikih sprememb za razvojno desetletje do leta 2030.

Kot v sporočilu za javnost navaja SD, program odgovarja na ključno zahtevo ljudi po spremembah. Za pametno soočenje z zdravstvenimi, gospodarskimi, socialnimi, podnebnimi, okoljskimi, tehnološkimi, političnimi in varnostnimi tveganji program prinaša 10 velikih sprememb.

Z njimi Socialni demokrati načrtujejo obsežne reforme, da izboljšajo položaj ljudi, javnih storitev, gospodarstva, upravljanje države in demokracije, navajajo. Ključni prioriteti programa sta dostopno in kakovostno javno zdravstvo in dvig dodane vrednosti gospodarstva.

Kot v svojem nagovoru javnosti ob prihajajoči konferenci trdijo pri SD, je za njimi obsežna javna razprava: večmesečna turneja pogovorov z ljudmi Slišimo vas, dve leti trajajoč proces dela strokovnih svetov, na desetine tematskih panelov s strokovnjaki in civilno družbo, številni pogovori s ključnimi deležniki in digitalna razprava.

Tanja Fajon na začetku propagand(istič)ne akcije "Slišimo vas! v Mariboru. To, kar je slišala, jo- kot kaže- ni opogumilo.

V javni razpravi naj bi prejeli številne dodatne predloge, ki so jih vključili v končni predlog. Zdaj je ta program končno pripravljen. Na programski konferenci bodo o njihovih načrtih govorili z uglednimi osebnostmi domačega in mednarodnega prostora, stranka pa bo z zaključno razpravo pospremila sprejetje volilnega programa Drugače.

Pri vsem skupaj pa jim je ušla majhna nerodnost oziroma nepazljivost: zakaj je programska konferenca na pustno soboto, pri stranki niso pojasnili. Ups.

(mbo)