Zelensky ne ve, “koliko časa bo Ukrajina še obstajala”, trdi avstrijski državni vrh

“Usoda Ukrajine je videti vse bolj negotova, saj Rusija izvaja serijo napadov po vsej državi,” je tisto, kar je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski očitno povedal svojemu avstrijskemu kolegu in opozoril, da vzhodnoevropski narod morda ne bo mogel vzdržati ofenzive moskovskih oboroženih sil.

V današnji izjavi za javnost je namreč avstrijski kancler Karl Nehammer delil podrobnosti svojega telefonskega pogovora z Zelenskim. Po besedah avstrijskega voditelja mu je Zelensky dejal, da “ne vem, koliko časa bo še obstajala moja država.”

Foto: zajem zaslona RT

Nehammer je dodal, da Avstrija “ni ravnodušna do kršitev mednarodnega prava”, in obljubil pomoč, kjer koli bo mogoče, poroča danes RT ( nekdanja Russia Today).

Trditve nekega nemškega novinarja, ki poroča za Bild, da je Rusija v helikopterskem napadu zajela letališče Antonov v Hostomelu, ki je približno 20 kilometrov oddaljeno od Kijeva, so se izkazale za resnične.

Svetovalec ukrajinskega predsednika je kasneje dejal, da se bojijo pristanka ruskih specialnih sil v ukrajinskem glavnem mestu. Njegova izjava torej potrjuje avstrijske navedbe, kot jih je objavil RT.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: