(novica s komentarjem) 

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča bo danes ob 13. uri izrekel sodbo predsedniku SDS in premierju Janezu Janši zaradi očitkov o razžalitvi novinark RTV Slovenija. Pooblaščenec novinark Stojan Zdolšek je ocenil, da je Janši očitano kaznivo dejanje dokazano.

Zdolšek je tudi dejal, da je šlo za zelo žaljiv zapis Janše na Twitterju, ki je vseboval negativno vrednostno oceno. Meni tudi, da je Janša z zapisom novinarki RTV Slovenija Mojco Šetinc Pašek in Eugenijo Carl označil kot moralno propadli osebi.

Slovenski premier Janez Janša, kot kaže, nima sreče: najprej virus, zdaj še Rusi.

Predsedniku vlade je nedavno zagodel virus, tokrat Rusi

Janšev zagovornik odvetnik Franci Matoz pa se sprašuje, na kakšen način sta se novinarki prepoznali v Janševem tvitu. Ocenil je, da povprečni bralec ob branju tvita ni mogel vedeti, da gre prav za omenjeni novinarki.

Po Matozovih besedah sta novinarki sami omogočili, da je javnost postala pozorna na Janšev tvit.

Dodajmo še, da je nejasno, ali se bo Janez Janša udeležil današnjega izreka sodbe v Celju. Janši- ki med ljudstvom in na levem polu javnosti velja za človeka, ki je na planetu najhitreje prebolel korono– je namreč prejšnjič prihod preprečila prav okužba z novim koronavirusom (covid-19), tokrat pa mu utegne vojni zaplet na evropskem vzhodu, kamor (Ukrajina) je kanil odpotovati.

(mbo)