Naj klasični krof so letos po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije pripravili v vrhniški slaščičarni Berzo, drugo mesto je pripadlo slaščičarni Marelica v Celju, tretje pa ljubljanski slaščičarni Maxi. Novico je sicer že v četrtek opoldne posredovala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Med posamezniki je slavila Črnomaljka Helena Črne.

Izbor je zbornica prvič izvedla lani, z njim pa so želeli v turizem v času zaprtja panoge vnesti nekaj optimizma. Ker je požel veliko zanimanja, so ga letos ponovili.

Izbirali so tudi naj inovativni krof, ki so ga ustvarili v Domu starejših občanov iz Novega mesta, drugo mesto je pripadlo ljubljanskemu Maxiju in tretje Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor.

Med posamezniki je najbolj inovativen krof pripravila Vika Begulić iz Rakeka.

Pri ocenjevanju so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo in okus.

Domačim krofom so se zdaj pridružili še ti. inovativni krofi.
RTV Slovenija: tradicionalnih množičnih pustnih povork vseeno ne bo

Čeprav laufarji in škoromati prihajajo na plan, tradicionalnih množičnih povork v Ljubljani, Cerknici in na Ptuju vseeno ne bo, danes na svoji spletni strani poroča RTV Slovenija.

Zaradi sprostitve ukrepov za preprečevaje širjenja covida-19 pa se nekatera pustna rajanja letos vendarle vračajo. V živo bo izvedena cerkljanska laufarija, maškare pa bodo v okviru pustnih povork preplavile tudi Kranj, Koper, Novo mesto in Celje.

Snežaki(nje) in ostale maske se počasi vračajo na ulice.

Na tej spletni strani ste sicer že lahko izvedeli, da bodo maškare odganjale zimo prek spleta ali televizije in da je v centru za obiskovalce ob Cerkniškem jezeru na ogled maketa cerkniškega pustovanja. Prav tako ste lahko izvedeli, kako bo letos s tradicionalnimi karnevali drugod po svetu!

Spomin si lahko osvežite s klikom na sledečo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/02/18/pustovanja-po-sloveniji-enako-kot-po-svetu-tudi-letos-le-v-manjsem-obsegu-ali-vlada-z-rahljanjem-ukrepov-zavlacuje-zaradi-pustnega-obdobja/