Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je konec tega tedna na seji obravnaval in potrdil letno poročilo za leto 2021. Osrednja ustanova za zdravljenje onkoloških bolnikov je lani poslovala s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 4,6 milijona evrov.

Presežek bodo porabili tudi za investicije, med drugim za digitalno transformacijo, je ob tem napovedalo vodstvo.

Celotni prihodki so znašali skoraj 166 milijonov evrov, načrtovane pa so presegli za 4,3 odstotka in so za sedem milijonov višji od prihodkov leto poprej. Zrasli so predvsem na račun zdravstvenih storitev, je pojasnila generalna direktorica Andreja Šuštar.

Celotni odhodki inštituta so znašali 161 milijona evrov in so 1,4 odstotka nad načrtovanimi, glede na leto 2020 pa za 6,2 odstotka. Največji porast stroškov so zabeležili pri laboratorijskem materialu in stroških vzdrževanja.

Letos že 39. teden boja proti raku.
Napovedali tudi 39. slovenski teden boja proti raku

Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana organizira 39. teden boja proti raku, ki bo potekal od 7. do 13. marca 2022, so z z Onkološkega inštituta sporočili včeraj. Letošnji tako poteka pod geslom “Ne čakajte na konec pandemije, proti raku ukrepajte takoj!”.

Ob letošnjem tednu boja proti raku še posebej poudarjajo, kako pomembna je zdravstvena pismenost za preprečevanje in obvladovanje raka, so še zapisali.

(mbo)