S7 prekinja lete na evropske destinacije do 13. marca

S7 Airlines bo od 26. februarja do 13. marca odpovedal vse svoje lete v Evropo. Poteza ruskega prevoznika je odziv na “početje evropskih držav, ki zapirajo svoj zračni prostor,” so sporočili iz letalske družbe.

Kot navaja neodvisna ruska tiskovna agencija Interfax, je letalska družba odpovedala lete v Burgas, München, Varno, na Dunaj, v Alicante, Dusseldorf, Verono, Berlin, Bologno, Milano, Larnaco, Barcelono, Larnaco, Nico, Paphos in Solun ter Pariz.

Prodaja vozovnic za te destinacije z datumi odhoda po 13. marcu je prav tako ustavljena. Potniki lahko dobijo celotno povračilo.

Poljski premier Mateusz Morawiecki je v petek na spletnem omrežju Twitter zapisal, da je razkril načrte za zaprtje zračnega prostora Poljske za ruske letalske družbe, kar naj bi bil povod za suspenz letov.

( foto: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia - S7 Airlines, VQ-BCK, Airbus A320-271N, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64309691)

S7, resen konkurent Aeroflotu z zavidanja vredno floto

S7 Airlines, pravno JSC Siberia Airlines, je letalski prevoznik s sedežem v mestu Ob, Novosibirska oblast v Rusiji. Je druga največja ruska letalska družba z glavnima bazama na mednarodnem letališču Domodedovo in letališču Tolmačevo. Je članica zavezništva Oneworld.

Certificirana je kot letalski prevoznik s 3 zvezdicami za kakovost svojih letal(išč) in izdelkov na krovu ter storitev osebja. Ocena izdelka vključuje sedeže, opremo, hrano in pijačo, IFE, čistočo itd., ocena storitev pa velja tako za kabinsko osebje kot za osebje na tleh.

Ključni konkurent S7 Airlines je Aeroflot Russian Airlines, ki je uvrščen med letalske družbe s 4 zvezdicami. Da bi dosegli najvišjo oceno 5 zvezdic, morajo standardi storitev ali izdelkov za osebje ustrezati ali določati najboljšo globalno prakso za predmet, ki se ocenjuje.

Ocena s 4 zvezdicami predstavlja, kje standardi storitev ali izdelkov letalskega osebja/kabinskega osebja dosegajo dobro raven kakovosti (vendar ne najboljšo) za zadevno postavko teme ocenjevanja. V nekaterih primerih se potencialna ocena s 5 zvezdicami lahko zniža na 4 zvezdice, če doslednost ni zagotovljena.

Ocena s 3 zvezdicami se uporablja, kadar so standardi storitev osebja ali standardi izdelkov pošteni (fair) ali povprečni. To lahko odraža določeno nedoslednost ali šibkost v storitvah osebja ali slabše standarde izdelkov na področjih, kot so sedeži, IFE, catering itd.

Aeroflot ima trenutno v svoji floti 187 letal različnih tipov ( od tega 177 zahodnih, pretežno Airbus in Boeing), v naročilu pa še 161 (pretežno ruskih, le še 16 Airbusovih 350). S7 ima nasprotno v floti 105 letal, med njimi niti enega ruskega, še več pa jih je v fazi naročila. Leta 2016 ustanovljena družba je prevzela poslovni model nizkocenovnika (ti. low-cost airline).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: