Predsednica SD Tanja Fajon je na programski konferenci SD, na kateri so člani potrdili volilni program z naslovom Drugače, poudarila, da naslednjo vlado čakajo zahtevne naloge, ki jih ne bo mogla reševati z obljubami, ampak bo potrebovala načrt in odlično ekipo.

Prepričana je, da ima SD oboje, ima ekipo z načrtom, hkrati pa se zavedajo, da je dovolj obljub in da štejejo samo dejanja, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot je še izpostavila, sta 240-stranski načrt in odgovorno delo za njegovo uresničevanje odgovora stranke na zahteve ljudi za drugačno družbo in državo. Programske točke SD pa po njenih besedah niso obljube, ampak prihodnost, ki so jo sposobni zagotoviti z novo vlado.

Fajonova je še povedala, da se moramo na krizo odzvati usklajeno. Dotaknila se je tudi aktualnega dogajanja v Evropi; vojaški spopad v Ukrajini je “zadnji rdeči alarm; dokaz, kaj se zgodi, ko se načrtno spodkopavajo demokracija, pravna država in človekove pravice”. 

Tanja Fajon, predsednica SD.

Fajonova je- tako kot pred njo Janša– vojno na evropskem vzhodu skušala prenesti na domače prizorišče: “Vzpon avtokratskega vodenja, ki smo mu priča tudi na Madžarskem in Poljskem in ki ga posnema premier Janez Janša s svojo vlado, zastraševalna komunikacija, oženje medijske svobode, proizvodnja lažnih novic, vračanje v preteklost in vzorce konservativne družbe vodijo izključno v delitev naroda in v sovraštvo.”

Prepričana je tudi, da bodo volivci 24. aprila imeli pred seboj izbiro med nevarnostmi sedanje oblasti, nepredvidljivostjo novih eksperimentov ter varno in zanesljivo izbiro, kar da je SD, še poročajo slovenski mediji.