Kljub počasnejšemu okrevanju od pričakovanega in še vedno prisotnim finančnim izzivom je sprostitev omejitev potovanj na nekaterih ključnih letalskih trgih letalski industriji prinesla nekaj optimizma in zagona, so ta teden sporočili iz združenja letališč Airports Council International.

Lani so letalski prevozniki po svetu prepeljali 4,4 milijarde potnikov, kar je 48 odstotkov prometa iz predkoronskega leta 2019.

Močneje je okreval notranji promet, saj je znotraj meja držav potovalo 3,4 milijarde potnikov. To je 63 odstotkov ravni iz leta 2019.

Obseg mednarodnega potniškega prometa je medtem dosegel 1,05 milijarde potnikov oziroma 28 odstotkov številke iz leta 2019.

Letos združenje pričakuje za 29 odstotkov manjši obseg letalskega prometa od tistega leta 2019.

Sprostitev omejitev potovanj na nekaterih ključnih letalskih trgih letalski industriji prinesla nekaj optimizma.
Ljubljana od prihodnjega tedna znova z letalsko povezavo z Brusljem, EasyJet se vrača na Reko

Ljubljana bo imela od prihodnjega tedna znova letalsko povezavo z Brusljem. Na brniško letališče se namreč po prekinitvi v januarju v ponedeljek vrača Brussels Airlines, ki ima za prihodnji teden napovedana še leta v petek in nedeljo.

Mesec pozneje, 27. marca, bo lete v Bruselj obnovil tudi Wizz Air, piše na spletni strani ljubljanskega letališča.

Tudi na letališču Reka letos pričakujejo okrevanje zračnega prometa in doseganje prometnega rekorda po številu potnikov. Tako so pred dnevi objavili, da se na letališče vrača EasyJet, ki bo od maja do oktobra vzdrževal neposredno linijo z londonskim letališčem Gatwick.

Omenjen prispevek si lahko preberete s klikom na naslednjo povezavo: https://mariborskiodmev.com/2022/02/25/ljubljana-od-prihodnjega-tedna-znova-z-letalsko-povezavo-z-brusljem-easyjet-se-vraca-na-reko/