Ruske sile so danes vstopile v drugo največje ukrajinsko mesto Harkov. Vodja regionalne uprave v Harkovu Oleg Sinegubov je povedal, da so v severni del mesta vstopila ruska lahka vojaška vozila.

Novico so zatem potrdili tudi pri ukrajinskem obrambnem ministrstvu, še nekaj kasneje pa je ruska vojska sporočila, da je vstopila tudi v mesto Nova Kahkova, na jugu države. Mesto ima pomemben strateški položaj, saj se nahaja blizu izliva reke Dnjeper v Črno morje.

Iz Harkova so sicer vso noč poročali o obstreljevanju. Ruska raketa je zadela devetnadstropno stavbo, pri čemer je umrla najmanj ena oseba, več je bilo ranjenih.

Medtem je bilo v prestolnici Kijev, kjer do jutri zjutraj velja policijska ura, ponoči dokaj mirno, so pa ruske sile obstreljevale naftno rafinerijo v Vasilklivu okoli 30 kilometrov jugozahodno od Kijeva. V sestavi rafinerije je tudi plinovod. Izbruhnil je velik požar, ki je osvetljeval nočno nebo nad Kijevom.

Ruska vojska se bo zdaj usmerila bodisi proti Odesi bodisi proti Mariupolu.
Moskva trdi, da so uničili skoraj 1000 vojaških objektov

Ruska vojska je po lastnih navedbah od začetka napada na Ukrajino zajela 471 ukrajinskih vojakov. Uničili pa so tudi 975 ukrajinskih vojaških objektov, je danes v Moskvi dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Ruske sile so sestrelile osem bojnih letal in sedem helikopterjev ukrajinske vojske. Na tleh pa so uničili še 28 letal in 223 tankov ter drugih bojnih vozil, je dejal. Vendar pa ruski predstavnik ni povedal, koliko je bilo doslej žrtev napada na ruski strani.

Ruski predsednik Vladimir Putin pa se je zahvalil specialnim enotam za opravljanje nalog v Ukrajini. Danes sicer v Rusiji obeležujejo dan specialnih enot, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).