Med specialno operacijo je bilo uničenih več kot 200 letal in brezpilotnih zrakoplovov, je povedal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov, pravkar poroča neodvisna ruska tiskovna agencija Interfax.

“Še naprej se izvajajo napadi na ukrajinske vojaške infrastrukturne elemente. Med operacijo je bilo uničenih skupno 2911 elementov ukrajinske vojaške infrastrukture,” je na današnji novinarski konferenci še povedal Konašenkov.

“Med njimi je 97 letal in 107 zračnih plovil brez posadke (predvidoma dronov), 141 raketnih sistemov zračne obrambe, 86 radarskih postaj ter 986 tankov in drugih oklepnih vojaških vozil,” je dodal.

Poleg tega je bilo uničenih tudi 107 raketnih izstrelkov, 368 poljskih topniških sistemov in minometov ter 749 posebnih vojaških avtomobilov, je dejal.

Prizor iz ukrajinskih cest in poti te dni. (vir: Nexta tv)
Lukašenko predvideva, da se bodo grožnje vojaške varnosti Belorusije kratkoročno in srednjeročno povečale

Interfax poroča tudi o dogajanju, ki zadeva najtesnejšo rusko zaveznico- Belorusijo.

Grožnje beloruski vojaški varnosti naj bi se kratkoročno in srednjeročno povečale, je danes dejal beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

“Razmere v regiji in napovedi njenega razvoja jasno kažejo, da bodo grožnje vojaški varnosti naše države kratkoročno in srednjeročno močno naraščale,” je Lukašenka na današnji konferenci z visokimi uradniki obrambnega ministrstva v Minsku citirala državna tiskovna agencija BelTA.

(mbo)