SAB se na volitve podaja z ekipo, ki je vredna zaupanja in ne bo izdala svojih volivcev, je ob predstavitvi kandidatov SAB za volitve v DZ poudarila predsednica stranke Alenka Bratušek, poročajo selovenski mediji.

Prepričana je, da jim volivci lahko zaupajo, da bo Slovenija po volitvah dobila zanesljivo in odgovorno vlado, ki bo Slovenijo postavila nazaj na pravo pot, denimo navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Hkrati zatrjuje, da jim volivci lahko zaupajo, da bodo preprečili že drugo finančno katastrofo, proti kateri drvi Slovenija. Stranke KUL pa so po njenih besedah zagotovilo, da Slovenija dobi levosredinsko vlado.

Uradna predstavitev volilnega programa stranke SAB za drzavnozborske volitve. Predsednica stranke SAB Alenka Bratusek. (https://servis.sta.si/fotoservis/1113714; Nebojša Tejić/STA)
SAB se na volitve podaja z 80 kandidati z izkušnjami

Med njimi bodo tudi vsi aktualni poslanci SAB: Alenka Bratušek v Kranju, Marko Bandelli v Postojni, Maša Kociper v Ljubljani center, Andrej Rajh in Branislav Rajić v Mariboru in Vojko Starović v Celju, še poroča STA.

Med vidnimi obrazi so na listi stranke nekdanja poslanca Franc Rudolf in Alenka Pavlič volilni enoti Kranj, podpredsednica stranke Tatjana Voj ter ekonomist in nekdanji poslanec Jerko Čehovin v volilni enoti Postojna.

K omenjenim velja prišteti še bivšega dekana FF Ljubljana Božidarja Jezernika, prav tako bivšega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Petra J. Česnika, tu pa sta še prvi direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko in generalni sekretar SAB Jernej Pavlič. 

Še zanimivost: tudi tokrat ne gre brez nekdanje kratkotrajne kohezijske ministrice in evropske poslanke Angelike Mlinar. Spomnimo: 19. decembra 2019 jo je Državni zbor po dolgi razpravi potrdil s 44 glasovi proti 43. Glavni argumenti proti imenovanju Mlinarjeve na mesto kohezijske ministrice so bili takrat skopi odgovori na predstavitvi pred odbori.

Še bolj je temperaturo poslancem dvignila izjava Mlinarjeve, v kateri je na vprašanje, kaj bo storila, če ob dodelitvi slovenskega ne bo smela obdržati avstrijskega državljanstva dejala, da avstrijskega ne namerava vrniti.

(mbo)