Kot poroča MMC RTV Slovenija, je NK Maribor dobil hudo kazen za izgrede njegovih navijačev na tekmi prejšnji konec tedna proti ljubljanskemu Bravu, ki je bila odigrana v Ljudskem vrtu.

Spomnimo: takrat je na zelenici za nekaj časa obležal tudi stranski sodnik Tomaž Černe, ki je po poročanju nekaterih slovenskih medijev noč preživel na opazovanju v bolnišnici. Glavni sodnik Matej Jug je tekmo večkrat prekinil, ne pa tudi dokončno, kar je pomenilo, da je ljubljansko moštvo proti ekipi Maribora slavilo z 2:1; rezultatom, ki je bil dosežen na zelenici, ne pa za zeleno mizo.

Ob denarni kazni slabih 15 tisoč evrov bo moral NK Maribor brez gledalcev odigrati tudi dve domači tekmi.

Bolj kot plačilo 14.400 evrov bo klub prizadela odločitev disciplinskega sodnika NZS, da mora Maribor zaradi omenjenih dogodkov v Ljudskem vrtu igrati pred praznimi tribunami že jutrišnji derbi z Muro, nato pa še ti. štajerski derbi proti ekipi Celja.

Prizor iz Ljudskega vrta; v celoti zaprta bo na večnem derbiju
južna tribuna.
Krajevni derbi, štajerski derbi, večni derbi- mariborska blagajna bo trpela

Ob tem nogometaši Maribora na tretji domači tekmi, ko 9. aprila v goste prihaja Olimpija, ne bodo mogli računati na pomoč najbolj gorečih navijačev (Viole) na južnem delu stadiona, kar je tudi del NZS-jevih sankcij.

Tako imenovani večni derbi med vodilnima moštvoma največjih slovenskih mest je prav gotovo dogodek, ki pred ekrane pritegne še marsikoga po Sloveniji. Ljudski vrt bi bil najbrž v celoti razprodan; že zaradi sproščanja protikoronskih ukrepov, ki je najbolj prizadelo družbena dogajanja.

Kot še navaja Nogometna zveza Slovenije, je disciplinski sodnik je Mariboru očital “nešportno in neprimerno vedenje navijačev (večkratno prižiganje večje količine bakel), žaljivo skandiranje nasprotni ekipi, žaljivo izražanje do NZS-ja, večkratno metanje večjega števila predmetov na igrišče v smeri sodnikov, povzročitev prekinitev tekme, metanje predmetov v pomočnika sodnika, pri čemer je bil zadet v predel tilnika.”

Pri tem pri NZS tudi tokrat niso pozabili poudariti, da je kazen sprejeta tudi zavoljo “ničelne tolerance NZS do nasilja“.

(mbo)