(novica s komentarjem)

Kar so svetovni mediji namigovali že nekaj dni, se je slednjič uresničilo. Ruski državni organ za nadzor nad mediji Roskomnadzor je danes sporočil, da bo Instagram v tej državi od ponedeljka blokiran.

Kot poročanje svetovnih tiskovnih agencij še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), je Rusija že pred enim tednom blokirala družbeno omrežje Facebook, sedaj pa zaradi širjenja sovražnega govora proti Rusom enaka usoda čaka tudi Instagram.

Tehnološki gigant Meta, ki ima v lasti omenjeni družbeni omrežji, po novem dovoli objavo nekaterih izjav proti Rusom, ki bi bile sicer označene kot sovražni govor, kot je npr. smrt ruskim napadalcem. Še vedno pa niso dovoljene grožnje ruskim civilistom.

Rusija je v odzivu na spremembo politike s strani Mete pozvala ZDA, naj ustavijo ekstremistične dejavnosti tehnološkega velikana, za katere zahodni medijski giganti uporabljajo opredelitev- domnevne.

Meta ima v lasti tudi aplikacijo WhatsApp, ki pa v Rusiji trenutno ni blokirana. Navedbe ruskih medijev zaenkrat nakazujejo, da bo Whatsappu verjetno prizaneseno.

Protest proti vmešavanju ZDA v ukrajinske notranje zadeve.
V Kijevu, pred nekaj dnevi.
So ZDA biološko orožje ustvarjale ali uničevale?!

Uradna Moskva je v tem tednu ZDA poovno obtožila, da so v Ukrajini razvijale biološko orožje in da zdaj v naglici uničujejo dokaze o tem.

Namigovanja so v ZDA nemudoma dobila podporo s strani privržencev nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in sledilcev teorij zarote Qanon, pa tudi pri ti. anticepilcih (nasprotnikih cepljenja proti covidu-19) in še nekaterih skupinah.

ZDA, trdijo MSM (MainStream Media), sicer že od 90. let prejšnjega stoletja Ukrajini pomagajo pri odstranjevanju programov za razvoj orožja za množično uničenje iz časov nekdanje Sovjetske zveze. Program je namenjen predvsem preprečevanju izbruhov smrtonosnih bolezni.

Kljub temu Trumpovi privrženci bolj verjamejo Kremlju kot lastni vladi, k temu pa sta s podpihovanjem in širjenjem govoric pripomogla tudi nekdanji predsednik Trump in njegov sin Donald Trump mlajši, poročanje zahodnih medijev še prenaša STA.

Zanimivo je, da se nikjer v poročilih MSM ne omenja sporne državne podsekretarke ZDA za politične zadeve Victorie Nuland, ki naj bi bila na čelu takšnih operacij in še bolj spornih zvočnih posnetkov, v katerih naj bi bila v glavni vlogi in jo neposredno povezujejo z omenjenimi dejavnostmi.

(mbo)