Državna volilna komisija je na svoji spletni strani objavila zemljevid z lokacijami volišč na aprilskih volitvah v državni zbor, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot so sporočili z DVK, je objavljen zemljevid z lokacijami rednih volišč, na katerih bodo volivke in volivci lahko glasovali v nedeljo, 24. aprila, od 7. do 19. ure, in volišč za predčasno glasovanje, na katerih bo možno glasovati od torka, 19. aprila, do vključno četrtka, 21. aprila, od 7. do 19. ure.

Zemljevid volišč je uporabnikom prijazen, saj lahko poiščejo pot od naslova svojega stalnega prebivališča do volišča v volilnem okraju, kjer bodo lahko glasovali, so zapisali na DVK.

Ob tem so dodali, da so volišča prikazana glede na stanje na 28. februar. V času do volitev pa se lahko zaradi objektivnih okoliščin lokacija katerega izmed volišč še spremeni.

Volišča so prikazana glede na stanje na 28. februar 2022, do volitev lahko pride do sprememb.
NSi vložila kandidate liste za državnozborske volitve

V stranki Nova Slovenija (NSi) so danes na Državno volilno komisijo (DVK) vložili pisno podporo sedmih poslancev, s katerimi bodo vložili tudi kandidatno listo stranke za nastop na državnozborskih volitvah, je dejal predsednik stranke Matej Tonin.

Tako bodo danes kot prva stranka vložili kandidatne liste v vseh volilnih enotah, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Lista je po Toninovih besedah spolno uravnotežena, izjemno izobražena in tudi starostno uravnotežena, predvsem pa je to lista kompetentnih ljudi, ki želijo delati za Slovenijo ter znajo in zmorejo naprej premikati tudi najtežje stvari.

Prepričan je tudi, da bodo s kandidati dosegli pomembne premike, še posebej v lokalnih okoljih, kjer so se ti s svojim delom v preteklosti že dokazali.

Tudi zato prvak stranke in obrambni minister, kot zatrjuje, računa na dober rezultat stranke na volitvah, še poroča STA.

(mbo)