Niti v parlamentu, pa bi že vladali: Piratska stranka si želi sodelovati v prihodnji vladi

(novica s komentarjem)

Piratska stranka Slovenije se bo na aprilskih državnozborskih volitvah za poslanske sedeže potegovala s kandidatno listo, ki jo sestavljajo posamezniki iz različnih družbenih skupin, polovica jih je mlajših od 30 let.

Kot so sporočili iz stranke, so na volitve dobro pripravljeni, njihov cilj pa je pripeljati Piratsko stranko v vlado, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po navedbah stranke je ključno, da se na državnozborskih volitvah ne voli zgolj novih ljudi, temveč tudi novo politiko, ki bo zmožna samoomejevanja in na državo ne bo gledala kot na plen, še poroča STA.

Piratska stranka bo s svojimi kandidati nastopila v vseh volilnih okrajih. Po njihovih navedbah bodo problemi, ki jih bo nasledila nova vlada, veliki, njihovo reševanje pa naporno.

“Primerljivo bo z obdobjem po finančnem zlomu leta 2008,” zatrjujejo. “Potrebujemo novo vlado, ki bo sposobna delovati v korist širše javnosti, v nasprotju z dosedanjim trendom vlad, ki so delovale le za svoj interes,” poudarjajo.

Piratska stranka Slovenije: na Zahodu nič novega.

Kot bi poslušal Alenko Bratušek, Luko Mesca in Tanjo Fajon obenem

Kot poroča MMC RTV Slovenija, si želijo vlado, ki bo odpravila vzvode političnega vmešavanja v državne podsisteme in zagotovila mehanizme za zagotavljanje neodvisnosti strokovnjakov na vseh področjih.

“Tako v državnih podjetjih, javnih medijih, sodstvu, policiji ter v javni in državni upravi. Naš cilj ni vzpostavljanje lastne strankokratske elite, temveč njeno popolno razmontiranje,” so še zapisali.

Na strankini spletni strani sicer ni kakšnega dodatnega pojasnila ali morebitne razgrnitve načrta, tako da ni jasno, kako bodo te visokoleteče cilje tudi dosegli. Prav tako o tem dodatno ne poročajo dominantni mediji, so pa slednji vseeno zapisali, da v stranki menijo, da “smo priča nekontroliranemu trošenju javnega denarja in zlorabi oblasti, rušenju vladavine prava in zatiranju medijske svobode.”

Dodajmo še “spodkopavanje zaupanja javnosti v ključne inštitucije ter poseganje v temeljne pravice državljanov na nezakonite načine”.

Člani Piratske stranke Slovenije so sicer pred nekaj dnevi na kongresu med tremi kandidati izvolili novega predsednika in podpredsednico stranke. Novi predsednik je postal dolgoletni podpredsednik stranke Boštjan Tavčar, podpredsedniško mesto pa je zasedla Petra Kovačec. Drugi podpredsednik stranke je še naprej Gorazd Knific.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: