Prva sezona smučišča Kozji hrbet, ki predstavlja začetek oživljanja smučišča na Kobli, je bila uspešna.

Smučišče, ki je sezono končalo minuli konec tedna, je v dobrih treh mesecih obratovalo 75 dni, obiskalo pa ga je okoli 7500 smučarjev, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Direktor podjetja 2864 Bohinj Franc Alain Furlani je po uspešni sezoni prepričan, da bo prihodnja še boljša, predvsem pa lažja, saj so za ponovni zagon morali opraviti precej dela. Poskrbeli so tudi za umetno zasneževanje in osvetlitev.

Uspeh v primeru Kobla bi lahko bil nov dokaz, da bo smučanje možno le še na visoko ležečih predelih. Fotografija je iz obronkov mariborskega Pohorja in je dovolj zgovorna sama po sebi.
Stroka in politika: Letošnji uspeh lepa vzpodbuda za naprej

Da je obratovanje Kozjega hrbta lepa spodbuda za naprej, sta prepričana tudi bohinjski župan Jože Sodja in Boštjan Mencinger, predsednik Turističnega društva Bohinj. Kot sta dodala, bi bila za bohinjsko zimsko sezono sicer ključna oživitev celotne Koble z izvedbo projekta 2864.

Spomnimo: načrtovana je gradnja treh krožnih kabinskih žičnic, in sicer prve od Bohinjske Bistrice do Raven, druge od Raven do vrha Koble ter tretje, ki bi predstavljala širitev do Slatnika. Za zdaj je zamišljeno, da bi v smučarskem oziroma gorskem centru, kjer bi bila pomembna tudi poletna sezona, delovale le krožne kabinske žičnice in ne sedežnice.

Kot je lani poročal MMC RTV Slovenija, je Občina Bohinj leta 2020 podjetju 2864 Bohinj, ki je v lasti proizvajalca žičniških naprav Leitnerja in njegovega zastopnika za območje Balkana, podelila koncesijo za vlečnico Kozji hrbet. Predtem je namreč podjetje kupilo tudi vse naprave in objekte družbe Kobla ŽTG v stečaju.

(mbo)