LMŠ v Mariboru dober mesec pred volitvami začel volilni kongres.

Z nagovori obeh dosedanjih podpredsednikov, vodje poslanske skupine in strankinega podmladka se je v mariborskem Narodnem domu dopoldne začel volilni kongres LMŠ, na katerem je edini kandidat za predsednika dosedanji prvi mož stranke Marjan Šarec.

Medtem ko bo Šarec člane stranke nagovoril po opravljenih volitvah, je vodja poslanske skupine Brane Golubović uvodoma poudaril, da aktualna vlada zaupanja že nekaj časa ne uživa več, zlasti zato, ker oblast jemlje kot svojo last.

Udeležence kongresa so na daljavo pozdravili tudi predsedniki vseh treh strank zavezništva KUL.

Po besedah podpredsednice stranke Jerce Korče jih je politično dogajanje v zadnjem mandatu še bolj utrdilo v zavedanju, da je vsaka programska zaveza mrtva črka na papirju, če za njo ne stojijo pokončni in delovni ljudje

Podpredsednica LMS Jerca Korce.
(foto: Daniel Novakovič/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1096491)

Kot je stranka sporočila na svojem TW profilu, bodo na kongresu volili organe stranke ter predstavili kandidatke in kandidate za prihajajoče državnozborske volitve.

K temu so dodali še nekaj misli iz nagovora Jerce Korče, njihove poslanke v Državnem zboru.

“Pred nami so dnevi, ko bodo preštevilni politiki skakali z vsakega vogala in ljudi prepričevali, da so oni drugačni, boljši. Naokoli bodo letele obljube o tem, kako bo glas njim pomenil glas za rešitev vseh težav.

Vsak si izbira svojo pot. LMŠ prisega na realne zaveze in dejanja. LMŠ vizija je zapisana v našem programu, ki ne obljublja gradov v oblakih, temveč jasno opredeljuje cilje in rešitve,” naj bi dejala, sodeč po zapisu.

(mbo)