(novica s komentarjem)

Nadzorni svet družbe Šport Maribor, ki upravlja z občinskimi športnimi objekti v Mariboru, je danes za novega izbral direktorja Boštjana Tancerja.

Nekdanji redni obiskovalec nekdanjega Arsenovićevega lokala Tako’s, ki pomeni začetek poslovnega vzpona trenutnega župana, menda tudi sam prihaja iz “gostinskega talona“, v preteklosti pa naj bi bil na športnem področju doma tudi v tenisu; za razliko od prvega moža mariborske občine v namiznem.

Domneve poznavalcev, da Mariboru vlada – in namerava vladati tudi v prihodnje- klan medsebojno povezanih zdajšnjih in minulih gostincev, se zdaj spet zdijo znova bolj verjetne.

Da Arsenovića v Mariboru zanima zgolj Arsenović,
je mnenje tihe večine v mestu.
Petletni mandat bo nastopil že jutri

Kot so sporočili iz Javnega holdinga Maribor, se dosedanji direktor Tadej Mežnar ni prijavil na razpis in ostaja zaposlen v družbi, pa poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Spomnimo: Mežnar je postal direktor leta 2019, ko je bila družba še javni zavod Športni objekti Maribor. Medtem se je preoblikovala v Šport Maribor in prešla pod okrilje Javnega holdinga Maribor, ki je bil Arsenovićev prednostni cilj predvsem zaradi večje kontrole, trdijo dobro obveščeni.

Čeprav bi se Mežnarju mandat iztekel šele leta 2024, je bil januarja objavljen razpis za direktorja. Na zboru delavcev so zaposleni po poročanju lokalnega časnika Večer (in drugih lokalnih medijev) sicer podprli Mežnarja.

Mežnar je za Radio Maribor povedal, da se ni prijavil na razpis, ker je delovno mesto, ki je bilo razpisano, že zasedal. Poznavalci medtem trdijo, da bo- po principu zlatega padala– sčasoma nagrajen s kakšnim podobnim delovnim mestom.

Arsenoviča naj bi v zvezi s spremembo mikal predvsem cash-flow pri prihajajočih lokalnih dogodkih, tipa Olimpijski festival evropske mladine, ki sicer ne prinašajo velike mednarodne odmevnosti, so pa idealna priložnost za vzporedne dejavnosti.

Omenjeni dogodek se bo v Mariboru odvil naslednje leto; julija 2023 naj bi si ljubitelji športa ogledali domnevno zanimiva dogajanja športnikov med 15. in 18. letom starosti v 13-ih športih. Športnikov naj bi bilo nekaj tisoč; njihovo število, glede na vir, variira.

(mbo)