“PV (predsednik vlade, op.avt.) brez mandata Državnega zbora, posvetovanj in mimo diplomatske prakse znova enostransko ogroža interes Slovenije in tvega konflikt z vojaško in jedrsko velesilo Rusko federacijo.

Janša vojno v Ukrajini znova izkorišča za volilno kampanjo, čemur ostro nasprotujem in obsojam.”

Tako je na spletnem družbenem omrežju Twitter, sicer priljubljenemu orodju in orožju slovenskega premierja, danes čivknila predsednica stranke SD Tanja Fajon.

Ne samo, da je čivknila, pač pa je v zvezi z omenjenim- in za mnoge spornim- početjem aktualnega premierja spletla ti. nit, v kateri je relativno podrobno razložila svoje videnje razvoja dogodkov in strahove v zvezi s slednjim(i).

Tanja Fajon tako zapiše, da “napotitev oborožene vojaške diplomatske misije na vojno območje neposredno ogroža varnost Slovenije,” in nadaljuje, da “gre za nepotrebno izzivanje Rusije in dodatno eskalacijo konflikta. Tega ne potrebuje ne Ukrajina ne Slovenija. Potrebujemo umiritev, premirje in pogajanja za mir.”

Tanja Fajon na Twitterju ostro nad Janeza Janšo.
Kdo bo plačal ceno za Janševe akrobacije, kot da se sprašuje Tanja Fajon

Napotitev oborožene vojaške diplomatske misije odpira številna vprašanja, meni Fajonova. “Kakšne interese bo predstavnik zastopal, kakšen je namen misije, zakaj ga pošiljamo v Kijev in ne v Lvov, kako se bo Slovenija odzvala, če bi bila misija namenoma ali nenamenoma napadena,” se še javno sprašuje Fajonova.

Objava, ki je nikakor ne gre spregledati (je namreč prva, ki se bolj konkretno in neposredno loteva nekaterih spornih Janševih potez in izjav, ki jih je v zadnjem času lansiral na mednarodnem političnem področju), je že naletela na pričakovan– in povsem slovenski twitter sceni lasten- odziv.

(mbo)