Umrla Madeleine Albright, v Sloveniji bo najbrž najbolj žalovala Tanja Fajon

Gre za nekdanjo ameriško državno sekretarko, ki je imela ključno vlogo v drugi polovici razpada nekdanje Jugoslavije.
Novico o njeni smrti je potrdila družina, Albrightova pa je v 84. letu starosti umrla zaradi posledic raka.

“Strtega srca vas obveščamo, da je danes danes umrla dr. Madeleine K. Albright, 64. ameriška državna sekretarka, tudi prva ženska na tem položaju. Vzrok je rak. Odšla je obkrožena z družinskimi člani in prijatelji. Ostali smo brez ljubljene mame, babice, sestre, tete in prijateljice,” je v kratki izjavi zapisala njena družina.

Albright je bila državna sekretarka v administraciji takratnega predsednika ZDA Billa Clintona in (od)igrala ključno vlogo v ameriški diplomaciji v poznih devetdesetih letih, vključno z angažmajem ZDA v nekdanji Jugoslaviji. Gre za obdobje, ki je privedlo do konca vojne na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini.

Med vojno na Kosovu- ki je dosegla vrhunec z intervencijo Nata proti ZRJ leta 1999- se je odkrito postavila na stran tamkaj živečih Albancev, medtem ko so Srbi ves čas trdili, da jih patološko sovraži.

Kasneje so jo mnogi obtoževali, da je zaradi številnih investicij in vlečenja niti iz ozadja Kosovo njena zasebna država.

Tanja Fajon in Madeleine Albright na fotografiji članka, naslovljenega "Psihopati v kravati« - pol milijona otrok ali evrov?"

V Sloveniji so jo mnogi povezovali s Tanjo Fajon, katere mentorica, da je bila.

Spomnimo, da je Fajonova v preteklosti že odkrito in brez nekih večjih zadržkov favorizirala Albance in Kosovarje, ki v Slovenijo prihajajo v valovih. Gre tudi v tem primeru za izvrševanje agende? Vsekakor neprijetno vprašanje pred volitvami!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: