Srbski mediji so včeraj zvečer poročali, da so v beograjskem naselju Umka v ulici Dan boraca bb našli moško truplo v fazi razpadanja. Pritrjeno je bilo na splav, trenutno pa potekata obdukcija in identifikacija. 

Kot so sporočili, bodo zaradi visoke faze razkroja morali počakati na ugotovitve sodnih izvedencev, na mestu najdbe pa so se včeraj nahajali forenziki in reševalno vozilo.

Na rezultate obdukcije in identifikacije čaka tudi hrvaška policija, saj iskanje pogrešanega 27-letnega Splitčana Mateja Periša še vedno poteka, navaja hrvaško Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). Dokler identiteta ne bo uradno ugotovljena, policija podatkov ne bo dala v javnost.

Spomnimo: Matej Periš je izginil v prvih urah 31. decembra 2021, ko je zapustil klub Gothic, ki se nahaja na obali reke Save. Tega dne so Matej in njegovi prijatelji iz Splita zaradi silvestrovanja najprej obiskali Zagreb, od tam pa so se v Beograd pripeljali s kombijem, ki so ga pred tem najeli v hrvaški prestolnici.

Reševanje na reki, a Dravi. V obdobju, ko smo v Mariboru zabeležili več sumljivih smrti mlajših oseb.
Nejasni beograjski dnevi vesele družbe

Po prihodu v Beograd in bivanju v zasebnem stanovanju je skupina odšla na večerjo v enega od barov ti. Beton Hale, veselo druženja pa nato nadaljevala v že omenjenem klubu Gotika.

Kot je znano, se je v nekem trenutku Matej odločil zapustiti klub, vendar je v prostorih slednjega pustil jakno in denarnico. Nadzorne kamere so posnele, kako teka po bližnjih ulicah in trenutek, ko se spušča na plato pri Savi pri restavraciji Sava Nova na savskem sprehajališču.

Policija še vedno tava v temi, kar se tiče razloga, zaradi katerega je Matej povsem sam zapustil klub. Policisti so lahko ugotovili, da je signal njegovega mobilnega telefona sovpadal z osebo, ki je bila posneta, kako v usodni noči plava v Savi.

Mateja Periša so ekipe rečne policije iskale skoraj tri mesece, dokler reševalna akcija slednjič ni bila preklicana. Pri tem so uporabljale potapljače in žandarmerijo ter sonarje in drone, a trupla kljub temu še niso našli. Visoko profesionalnost srbske policije je potrdil in pohvalil tudi oče pogrešanega.

Policija v Srbiji je v sodelovanju s kolegi iz Hrvaške preverila vse prijave ljudi, ki naj bi videli Mateja, a se je izkazalo, da žal nobena od njih ni točna oz. verodostojna.

Pred kratkim so v Savi odkrili tudi truplo, a je obdukcija pokazala, da ne gre za Mateja. Zato zdaj nestrpno pričakujejo rezultate strokovnega pregleda trupla, ki so ga- kot že omenjeno- našli pritrjenega na splav.

(mbo)