V ponedeljek izplačilo solidarnostnega dodatka po PKP10-

Kot je na vladni spletni strani objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo v ponedeljek, 28. 3. 2022 izplačalo solidarnostni dodatek na podlagi desetega paketa ukrepov za umilitev posledic epidemije PKP10.

Na podlagi 69. člena Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP), bo enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov izplačan upravičencem, ki imajo odločbo o nezaposljivosti na podlagi Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov in so hkrati upravičeni do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka.

Fotografija je simbolična. (foto: Pixabay on Pexels.com)
Izplačilo bo v ponedeljek, 28. 3. 2022 prejelo 3026 upravičencev v skupni višini 453.900,00 evra, še navaja ministrstvo

Solidarnostni dodatek upokojencem s stalnim prebivališčem v Sloveniji je bil po tem zakonu že izplačan, in sicer 14. januarja 2022. Upokojencem z začasnim prebivališčem v Sloveniji je pa pri izplačilu pokojnine za februar, ponovno opozarjajo na ministrstvu.

Ob tem poudarjajo še, da je deseti paket ukrepov za ublažitev in odpravo posledic epidemije prinesel tudi pravico do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Do tega dodatka je upravičen eden od staršev ali druga oseba ali posvojitelj za vsakega otroka s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, rojenega do 30. junija 2023. Izplačila centri za socialno delo (CSD) izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Torej se pričakuje, da upravičenci dodatno ne obremenjujejo že itak obremenjenih delavcev slovenskih CSD-jev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: