Stranka Naša prihodnost Ivana Galeta in Dobra država Smiljana Mekicarja na državnozborske volitve s skupno listo- Naša prihodnost in Dobra država

Na današnji novinarski konferenci je Ivan Gale, nikakor nepričakovano, izpostavil problem korupcije, ki se zažira v vse pore družbenega življenja. Drugi pomemben vidik je po njegovem mnenju transparentnost, so zapisali na spletni strani skupne liste.

“V politiko moramo vpeljati nove vzorce delovanja. Slovenija mora biti v prvi vrsti pravna in socialna država. Pravna država, ki zagotavlja spoštovanje človekovih pravic in se ne vmešava v delovanje institucij. Ter socialna država, ki omogoča dostojno življenje vsem,” je med drugim povedal predsednik stranke Naša prihodnost.

Da je povezovalni element pretehtal tudi v stranki Dobra država, še pišejo. “Dobra država je temelj naše prihodnosti družbe, saj če ni temelja, se družba poruši. In naša družba se že nekaj časa ruši, ker se deli in izločuje, krepi se celo že sovraštvo. Zato je čas, da obnovimo in ponovno postavimo temelj, to je državo, dobro in pravno, da bo naša družba imela prihodnost,“ pa so bila razmišljanja Smiljana Mekicarja, predsednika stranke Dobra država.

Ob tem so izpostavili, da je Lista Naša prihodnost in Dobra Država v svoje vrste že pridobili Zvezo za Dolenjsko in Gibanje SOS.

Svoje volilno telo vidijo v vseh tistih, ki so spregledali manipulacije, ki so se dogajale v zadnjih dveh letih in jim še ni videti konca. Največji sovražnik korupcije je preglednost porabe javnih sredstev, so še poudarili.

Zato predlagajo vzpostavitev sistema, kjer lahko vsakdo izmed nas na preprost način z nekaj kliki na spletu preveri porabo javnih sredstev. Manj korupcije tako posledično pomeni več sredstev za zdravstvo, socialo, šolstvo, mlade ter domove za starejše, še navajajo.

Ivan Gale med protestom na mariborskem Starem oz. Glavnem mostu leta 2020.
Sicer znana dejstva o korupciji nadgradili z razmišljanji o ti. človeškem kapitalu

Pri listi so izpostavili, da po ocenah mednarodnih organizacij v Sloveniji zaradi korupcije vsako leto izgubimo več kot 3 milijarde EUR. To je toliko, da bi lahko vsako leto zgradili 30 novih pediatričnih klinik. Ali pa vsako leto 6 novih Univerzitetnih kliničnih centrov ali vsako leto 150 domov za ostarele oziroma 500 novih telovadnic vsako leto, kar vsekakor so frapantne številke.

Novinarsko konferenco je zaključila mag. Violeta Bulc, podpredsednica stranke Naša prihodnost, ki je opozorila, da premalo izkoriščamo človeški kapital. Slovenski narod vidi kot inovativnega, ki zna razmišljati in vidi priložnosti, pa “vendar okolje, kjer bi se ta potencial lahko razvil, nikakor ne zaživi in se bomo kot lista med drugim zavzemali, da bodo tako mladi kot tudi starejši aktivno soustvarjali predvsem dodano vrednost. Pomembno je, da znamo dodano vrednost vračati ljudem”.

Po besedah Bulčeve, ki so jih podprli tudi ostali sogovorniki, v Sloveniji ni dopustno da obstaja revščina. Celotno poročilo, skupaj z videoposnetkom, je dostopno s klikom na priloženo povezavo: https://www.dobradrzava.si/b/stranka-nasa-prihodnost-ivana-galeta-in-dobra-drzava-smiljana-mekicarja-na-drzavnozborkse-volitve-s-skupno-listo-nasa-prihodnost-in-dobra-drzava

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: