Holivudske dvoživke so si podelile nagrade: letošnja 94. podelitev oskarjev v znamenju filma CODA in Willa Smitha

(novica s komentarjem)

Družinska drama o gluhih CODA režiserke Sian Heder je na sinočnji (ponoči oziroma zjutraj po našem časovnem pasu) podelitvi filmskih nagrad v Los Angelesu pobrala oskarja za najboljši film leta.

V spominu javnosti bo- v čisto ameriškem stilu zadnjih let in najbrž zaradi dviga gledanosti prireditve podelitve, ki z leti konstantno upada- ostala klofuta nagrajenca za najboljšo moško vlogo Willa Smitha v filmu Kralj Richard, ki jo je v živo na odru zadal komiku Chrisu Rocku, domnevno zaradi norčevanja iz soproge Jade Pinkett Smith.

Igralec v vlogi ukrajinskega predsednika naj bi neposredno nagovoril igralce v H’woodu

Brez pritlehne politike in drugih zakulisnih iger tudi tokrat ni šlo. Kot poroča New York Times, naj bi sodelavci ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega pred in med slovesnostjo lobirali pri Akademiji, naj se predsednik odzove prek neposredne video-povezave, vendar so se producenti namesto tega odločili za trenutek molka, brez da bi omenjali državi Ukrajino ali Rusijo.

Največ oskarjev je- podelitev so prvič doslej povezovale tri voditeljice (Wanda Sykes, Amy Schumer in Regina Hall)- osvojil znanstveno-fantastični film Dune, ki je pobral šest oskarjev, od česar so najmanj trije tako imenovani tehnični.

Fotografija je simbolična.
(Photo by Engin Akyurt on Pexels.com)
To mu je uspelo v kategorijah montaža, ton, vizualne učinke, kinematografijo, izvirno glasbo in produkcijo.

Coda je imela- povsem nasprotno- le tri nominacije, a je osvojila vse tri. Poleg oskarja za najboljši film še tista za priredbo scenarija in za stransko moško vlogo, ki jo je igral Troy Kotsur.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: