RTV Slovenija bo Našo deželo Aleksandre Pivec obravnavala kot parlamentarno stranko

Radiotelevizija Slovenija je sporočila, da bo Naša dežela Aleksandre Pivec v volilnih soočenjih 2022 obravnavana kot parlamentarna stranka, in sicer na podlagi pravnega nasledstva DeSUS, čeprav je pravna služba RTV takšno zahtevo Pivčeve zavrnila.

Pravna služba RTV je podobno zahtevo zavrnila tudi Gibanju Svoboda, na čelu katere se nahaja Robert Golob. Status parlamentarne stranke je odobrila le gibanju Povežimo Slovenijo, katere medijsko bolj izpostavljeni oz. prepoznavni član je denimo Franc Kangler.

Strnjeno: stranka Aleksandre Pivec je k prijavi priložila pristopne izjave treh poslancev državnega zbora. Gre za Ivana Hršaka, razvpitega Branka Simonoviča in Matejo Udovč, ki je bila sprva izvoljenja na listi stranke SMC, po njenem propadu/preoblikovanju v stranko Konkretno Zdravka Počivalška, pa je prestopila k Naši deželi Pivčeve.

Ta je spet- tako vsaj pristojni pri RTV Slovenija– v prijavi zatrjevala, da je naslednica stranke DeSUS, kot so za slovenske medije še pojasnili pri nacionalki, pa k prijavi priložila tudi izjave vseh treh poslancev, da v državnem zboru predstavljajo stranko Naša dežela. S tem je zahteva utemeljena, so še pojasnili.

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec.
(Foto: Bor Slana/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1125884)
V stranki DeSUS so ravnanje Pivčeve označili za nedopustno ter dodali, da si Pivčeva prilašča nasledstvo stranke, ki je s svojimi dvomljivimi ravnanji naredila veliko škode ugledu stranke v javnosti.

Pravnica Nataša Pirc Musar opozarja, da v tem primeru ne gre za pravno nasledstvo, pa poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). V kolikor so pri odločitvi glede Naše dežele upoštevali kriterij poslancev, bi morali po njenem mnenju enak kriterij upoštevati tudi za Gibanje Svoboda.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: