Prvo predvolilno soočenje v Mariboru: kandidati o sežigalnici, predoru in financiranju občin

(novica s komentarjem)

Včeraj pozno popoldne je v prostorih mariborskega Vetrinjskega dvora potekalo tukajšnje prvo predvolilno soočenje.

Mariborski kandidati za poslance DZ so na slednjem- potekal je v organizaciji dveh lokalnih medijev (Večer in BK TV)- predstavili svoje poglede. Pogovor je povezoval Matija Stepišnik, odgovorni urednik omenjenega lokalnega časnika.

Kot je sinoči poročala Slovenska tiskovna agencija (STA), jih je večina naklonjena izgradnji sežigalnice odpadkov v Mariboru in predora pod mestnim središčem, strinjali pa so se, da je nujno odpraviti podfinanciranje mestne občine.

Osnovno poročilo STA je treba tukaj takoj popraviti: večina se jih je sicer strinjala z načrtovano gradnjo predora pod mestnim središčem, vendar so bili argumenti nasprotnikov tehtnejši, predvsem pa so opozarjali, da je pred posegom potrebno nujno opraviti temeljito in celovito prometno študijo.

Kako bo Maribor izbral tokrat?
Kaloh in Kangler pričakovano v zvezde kovala Janšo, predstavniki levice pričakovano proti

Dejan Kaloh iz SDS in Franc Kangler iz Povežimo Slovenijo sta izpostavila uspešno soočanje vlade premiera Janeza Janše z epidemijo in najnižjo brezposelnost. Bernard Memon iz NSi je omenil večinoma nepovratna evropska sredstva.

Franc Trček iz SD in Lidija Divjak Mirnik iz LMŠ sta vztrajala, da bodo Slovenci dolgove, ki jih povzroča trenutna vlada, odplačevali več generacij. Lena Grgurevič, predstavnica Gibanja Svoboda, Andrej Rajh iz SAB in Borut Osonkar iz Levice pa so se strinjali, da je nujno preseči dosedanje stanje, še navaja STA.

Predstavnika leve sredine preveč zadržana, predstavnica Gibanja Svoboda izgubljena v času in prostoru

Ker gre za novico s komentarjem, sicer bolj opombo, naj ostane zapisano, da je najslabši vtis zapustila predstavnica Golobovega Gibanja Svoboda, ki deluje izgubljeno v času in prostoru, parlamentarec Andrej Rajh iz SAB pa je sicer nastopil premišljeno, a vendarle preveč zadržano.

Ker je Lena Grgurević občinstvo odkrito opomnila, da gre za njen prvi javni politični nastop in ker je bila očitno izpostavljena neumestnim pripombam iz občinstva, je njeno občasno (retorično) jalovost potrebno obravnavati strpno. Tokrat.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: