Nemec obtožil Janšo, da ogroža arbitražni sporazum, Meira Hot Hrvaško divjega ribolova

(novica s komentarjem)

“Premier Janez Janša ogroža arbitražni sporazum in zlorablja svoj položaj, ko se s Hrvaško bilateralno dogovarja o nečem, kar je že bilo dogovorjeno,” je danes opozoril poslanec SD Matjaž Nemec.

Iz medijev je mogoče razbrati, da bosta državi dosegli nov dogovor o ribolovnem območju na območju Piranskega zaliva; ta bo, tako Nemec, hrvaškim ribičem omogočil nemoten ribolov v slovenskem teritorialnem morju.

Po njegovem smo tik pred tem, da bo na točki brez vrnitve dogovor, ki je bil sklenjen pod okriljem arbitražnega sodišča, Nemčeve besede še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Odzval se je tudi na dejstvo, da pred slovenskim veleposlaništvom v Kijevu ne visi več slovenska zastava, in ga označil za kapitulacijo Janševe diplomacije.

Ni države brez simbolov in ni države brez zastave, je poudaril in dodal, da je napotitev vojaka v diplomatski preobleki na vojno žarišče velika napaka.

Piran in Piranski zaliv ponovno v ospredju dnevnopolitičnih dogajanj.
Bo Meira Hot zaradi poceni predvolilnih točk zanetila meddržavni spor?

Video posnetek več izjav svojih članov v zvezi z aktualnim dogajanjem v državi, so Socialni demokrati objavili tudi na spletnem omrežju Facebook. V 17. minuti posnetka, ki je priložen k članku, je svoj predvolilni ekspoze pričela tudi Meira Hot; “Pirančanka”, kot se je predstavila.

Pvodoma je opozorila, da politični predstavniki ponovno niso bili seznanjeni s “tajnimi dogovori”, ki da so jih razkrili mediji, a je pri tem “pozabila” omeniti čigavi. Hrvaški, če smo že pri tem.

Povedala je, da so (najbrž pri SD, opomba avtorja) ministra pozvali, naj v vse pogovore vključi ribiče; “torej nič o ribištvu brez ribičev”, kot se je izrazila.

Če se s tem delom velja načeloma strinjati, pa je vendar (malce?) pretirano nadaljevanje njenega govora, v katerem se naveže na Nemca, delno tudi slovenske ribiče, ko trdi, da “se gre za to, da je naš Piranski zaliv še vedno izjemno bogat”.

Meira Hot, poslanka stranke SD, je Hrvaško obtožila divjega ribolova.
To pa seveda še ni vse, saj Hotova pribije: "Torej, mi nismo se šli nekega divjega ribolova," nadaljuje, "kakor je to bilo na drugi strani dol do Vrsarja! 

“In ravno zaradi tega je velik interes Hrvaške, da se lovi v Piranskem zalivu in to bi mi mogli (najbrž morali) preprečiti in zaščititi slovenske ribiče!”

Očitno Hotova- kot “rojena Pirančanka”- ni seznanjena z dejstvom, da ima Hrvaška že leta težave z divjim ribolovom italijanskih ribičev, kar je seveda šokantno samo po sebi. Kljub temu pa je to ni ustavilo!

“Zato še enkrat poziv, da se v tako dogovore- če obstajajo- vključi slovenske ribiče in dobi njihov mandat za sklepanje takih poslov”, namigne Hotova, ki na koncu namigne še, da je arbitražna razsodba v mednarodnem pravu sprejeta in veljavna, kar seveda ne drži povsem, se pa pred javnostjo lepo sliši.

Smo bili priča predvolilnemu ekspozeju Meire Hot?
(foto: zajem zaslona via FB)

Za konec dela o dogovoru na relaciji Plenković- Janša- ribolov Hotova pove, da slovenska zunanja politika ne more mimo (sporne) arbitražne razsodbe in mora iz nje izhajati.

Vse izjave si lahko ogledate na spodnji povezavi, ki jo je na spletnem omrežju Facebook objavila stranka SD: https://www.facebook.com/socialnidemokrati.si/videos/700001637692858

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: