Na tolminskem Sotočju letos šest festivalov in nov festivalski režim; v Posočju se že začenja Festival soške postrvi

Z začetkom nove ribolovne sezone se v Posočju začenja tudi festivalska dejavnost.

Novo zastavljeni Festival soške postrvi bo tokrat prvič združil štiri glavne dogodke: uvod v ribiško sezono, strokovno okroglo mizo ter glavni prireditveni dan s tekmovanjem v kastingu v središču Tolmina. Dogajanje se začenja drevi v Kinogledališču Tolmin.

Občina Tolmin skupaj z Javnim zavodom za turizem Dolina Soče, Ribiško družino Tolmin in ribogojnico Faronika v prvih dveh aprilskih koncih tedna pripravlja Festival soške postrvi. Glavni namen je ozaveščanje o pomenu soške postrvi, njenem habitatu ter delu ribogojcev in ribičev.

Osrednje dogajanje bo jutri, ko bodo uradno odprli tudi novo učno pešpot na desnem bregu Tolminke. Dober kilometer dolga pot je posvečena soški postrvi ter tradiciji ribištva in ribogojstva na Tolminskem.

Ob Soči so se odločili dati prednost ohranitvi narave pred zaslužkom.
Fotografija je simbolična.
Nov festivalski režim za letos: prost dostop območja Sotočja

S sprostitvijo epidemioloških ukrepov se torej na sotočje Soče in Tolminke vračajo festivali, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na Občini Tolmin so se ob tem odločili za nov režim za sklepanje pogodb in izdajo dovoljenj organizatorjem.

V skladu z določili, ki so jih nedavno potrdili tolminski občinski svetniki, bodo morali organizatorji čez dan zagotoviti prost dostop do območja Sotočja, trajanje glasbenega programa pa je omejeno na osem ur dnevno in do največ 1. ure zjutraj.

Določili so še, da lahko letos ob Sotočju izvedejo največ šest festivalov: in sicer Soča Outdoor festival, Sajeta, Metaldays, Butik, Punk Rock Holiday in Overjam.

Prvotni predlog občine je bil še ostrejši, saj je predvideval tudi izvzem območja neposredno ob Sotočju iz festivalskega prizorišča. Novi režim bo veljal le za letos, smernice za naprej pa bodo na občini predvidoma oblikovali ob koncu sezone.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: