Nova predvolilna poteza Janeza Janše? Slovenski premier pokol v Buči primerjal z dogajanjem v Katinskem gozdu

(novica s komentarjem)

Premier Janez Janša je danes na Twitterju ostro obsodil grozodejstva, ki naj bi jih po navedbah Kijeva in poročanju več tujih novinarjev s terena v kraju Buča nedaleč od ukrajinske prestolnice zagrešila ruska vojska.

“To so množični zločini proti človečnosti. Ruska armada se vede kot horda rabljev KGB v Katinu. Ter v številnih drugih krajih pred in po tem. Nikoli ne prevzema odgovornosti. Potem ko smo videli pokol v Buči, nas je groza sploh pomisliti, čemu bomo priča v Mariupolju,” je tvitnil premier.

Slovenska tiskovna agencija (STA) je ob tem opomnila, da se je v Katinskem gozdu aprila 1940 zgodil pokol skoraj 22.000 Poljakov, ki v Rusiji še vedno ostaja v veliki meri tabu.

Premier Janez Jansa ob obisku Muslimanskega kulturnega centra.
(Foto: Kabinet predsednika vlade)

Pokol poljskih vojnih ujetnikov, večinoma častnikov in intelektualcev, s streli v tilnik je namreč izvedla tedanja sovjetska Rdeča armada oziroma sovjetska tajna policija NKVD na ukaz Josipa Stalina.

Slovenska parlamentarna ( pa tudi izvenparlamentarna) opozicija na najnovejšo izjavo/besedno akrobacijo predsednika slovenske vlade na spletnih omrežjih (še) ni reagirala.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: