Kačič edini kandidat za rektorja Univerze v Mariboru

Na razpis za volitve rektorja Univerze v Mariboru (UM) je do današnjega izteka roka za vlaganje kandidatur prispela ena kandidatura. Edini, ki se je prijavil, je dosedanji rektor Zdravko Kačič.

Volilna komisija univerze je ugotovila, da kandidat izpolnjuje pogoje, in pozvala študentski svet, da najkasneje do 11. aprila poda svoje mnenje o kandidatu za rektorja. Poročilo o dosedanjem poteku kandidacijskega postopka bo obravnaval Senat UM na svoji izredni seji, ki bo dan kasneje, 12. aprila 2022 in na katerem naj bi hkrati potrdil tudi kandidatno listo kandidatov- v tem primeru: kandidata- za rektorja UM.

Za rektorja UM je lahko izvoljen redni profesor, ki je v ustanovi zaposlen s polnim delovnim časom za nedoločen čas, ki je javno priznan visokošolski učitelj UM in ki izkazuje, da je sposoben s svojim znanjem, razgledanostjo in izkušnjami ustvarjalno prispevati k razvoju visokošolske izobraževalne, znanstvenoraziskovalne in strokovne dejavnosti.

Kot so še zapisali pri UM, naj kandidat izkazuje tudi, da je na osnovi svojega dosedanjega večletnega odgovornega dela sposoben uspešno voditi univerzo ter vesten, zgleden in uspešen pri opravljanju svojih zadolžitev. Vsa dokumentacija v zvezi z volitvami rektorja bo objavljena na spletni strani UM.

Univerza v Mariboru je v pretekih letih doživela kar nekaj odmevnih pretresov.
Splošne, neposredne in tajne volitve 24. maja letos

Volitve bodo sicer potekale 24. maja. Rektorja UM na splošnih in neposrednih volitvah za dobo štirih let izvolijo izvolijo tri skupine volivcev: visokošolski učitelji, znanstveni delavci, asistenti z raziskovalnim nazivom in visokošolski sodelavci; študentje in drugi delavci.

Kačič, ki mu prvi mandat poteče 19. junija, je že pred časom javno napovedal, da se bo potegoval za nov mandat. Slovenski mediji so takrat poročali, da želi nadaljevati z uresničevanjem projektov, ki jih je z ekipo zastavil v sedanjem mandatu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: